Αυστρία: Ντέρμπι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016 18:32
UPD:19:23
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ινστιτούτου SORA, για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ORF, ο υποψήφιος του FPÖ φέρεται να λαμβάνει 50,1% έναντι 49,9% του αντιπάλου του στις δημοσκοπήσεις με περιθώριο λάθους +/- 1,8%.

A- A A+

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Αυστρίας, ο Νόρμπερτ Χόφερ του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) και ο οικολόγος Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν των Πρασίνων, σύμφωνα με τις προβολές ινστιτούτων δημοσκοπήσεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις έκλεισαν οι κάλπες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ινστιτούτου SORA, για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ORF, ο υποψήφιος του FPÖ φέρεται να λαμβάνει 50,1% έναντι 49,9% του αντιπάλου του στις δημοσκοπήσεις. με περιθώριο λάθους +/- 1,8%.

Άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη επίσης από το ινστιτούτο SORA για το δίκτυο ORF δείχνει ότι ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν προηγείται με 50,1% έναντι του Χόφερ που λαμβάνει 49,9%. Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους 1,6 μονάδες.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα την Κυριακή, ωστόσο οι επιστολικές ψήφοι δεν θα έχουν καταμετρηθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή