Μαζεύει ό,τι μπορεί η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016 14:03
UPD:15:26
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Συνεχίζεται το γράψε - σβήσε στο οικονομικό επιτελείο για το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» μετά τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο των ΑΝΕΛ όσο και πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας η χθεσινή πρώτη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της βουλής με τις σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης ανάγκασε το Μαξίμου να πάρει άρον – άρον πίσω το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων των ένστολων, (ρύθμιση που θα εξοικονομούσε 118 εκατομμύρια ευρώ) ενώ σήμερα ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ότι αναστέλλεται και η αναδρομική ισχύ της κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, ενώ από το πρωί λαμβάνει χώρα και νέα σύσκεψη για το θέμα με το ΥΠΟΙΚ να αναζητεί ισοδύναμα.

Ήδη ο ΥΠΟΙΚ Ευκ. Τσακαλώτος με νέα ρύθμιση φέρνει πιο μπροστά χρονικά τη φόρο για την μπύρα (από 1 Ιουνίου 2016 αντί 1 Ιανουαρίου του 2018), το τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας (από 1η Ιανουαρίου 2017 αντί 1η Ιουλίου 2017), ενώ αυξάνεται και ο φόρος για τις βιομηχανίες και βιοτεχνίες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, τις εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου και επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και στα αμοιβαία κεφάλαια ακινήτων.

Παράλληλα, αναζητούνται ισοδύναμα και για την αναστολή της αναδρομικής ισχύς στην κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Κατόπιν τούτων αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η σημερινή συζήτηση στη Βουλή και κυρίως οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή