Γερμανία: Κύπελλο και νταμπλ η Μπάγερν

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016 23:56
UPD:22/05/2016 16:42
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
A- A A+

Το 11ο νταμπλ στην Ιστορία της πανηγύρισε απόψε η Μπάγερν, καθώς μετά το πρωτάθλημα η ομάδα του Μονάχου πήρε και το Κύπελλο (18ο), επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι της Ντόρτμουντ.

Στο τελευταίο του ματς ως προπονητής των Βαυαρών, ο Πεπ Γκουαρντιόλα (από την επόμενη σεζόν θα εργάζεται στη Μάντσεστερ Σίτι) ξέσπασε σε κλάματα όταν ο Ντάγκλας Κόστα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπούρκι και με το πέναλτι αυτό η Μπάγερν έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν 2015-2016. 

Η Ντόρτμουντ απέτυχε να σηκώσει... κούπα για τρίτη σερί χρονιά, καθώς το 2014 ηττήθηκε στην παράταση και πάλι από τη Μπάγερν, πέρυσι με 1-3 από την Βόλφσμπουργκ και απόψε στα πέναλτι από τους πρωταθλητές με 4-3 (το ματς στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα).

Στη «ρώσικη ρουλέτα» οι Βεστφαλοί έχασαν δύο πέναλτι, αρχικά με τον Μπέντερ και στη συνέχεια με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, το σουτ του οποίου βρήκε το δοκάρι κι έφυγε άουτ. Έτσι έμειναν με 3 κατακτήσεις τροπαίων σε 8 συμμετοχές σε τελικούς διοργάνωσης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις