Κλιμακώνεται η ένταση στη Βουλή

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 17:29
UPD:22:21
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφία από τη σημερινή συνεδρίαση.

A- A A+

Στην κριτική που άσκησε το ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής αντέδρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και απευθυνόμενος στον εισηγητή του κόμματος Γιάννη Κουτσούκο τον κατηγόρησε ότι λέει ανακρίβειες. «Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι σε 3 λεπτά μπορείτε να πείτε τόσες ανακρίβειες. Είπατε ότι τα έσοδα θα πάνε στους δανειστές, ότι 100 χρόνια τα έσοδα θα πάνε στους ξένους, ότι οι ξένοι βάζουν 3 μέλη και εμείς 2», είπε ο υπουργός.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι «στο Εποπτικό του Ταμείου βάζουμε 3 μέλη. Το ΔΣ που διορίζεται από το Εποπτικό έχει πλειοψηφία δική μας, ελληνική. Στην πλειοψηφία του δ.σ. θα είναι Έλληνες, το Ταμείο θα είναι ελληνικό, διοικείται από την Ελλάδα και η συμφωνία λέει ότι η ιδιοκτησία του Ταμείου είναι ελληνική. Δεν σώζετε το κόμμα σας με ψέματα». Κάλεσε ακόμη τον Γ. Κουτσούκο «να πάρει πίσω ότι δίνουμε την περιουσία για 100 χρόνια, ότι το ΔΣ δεν είναι ελληνικό, ότι τα έσοδα θα πηγαίνουν στους ξένους για το χρέος, διότι θα πηγαίνουν 50% για το χρέος και 50% στα δημόσια έσοδα για επενδύσεις».

Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε, «εκείνο το βράδυ που το διαπραγματευτήκαμε και κερδίσαμε να μην γίνει αυτό που ήθελε ο Σόιμπλε, είμαι βέβαιος ότι και εσείς εκείνο το βράδυ θα το διαπραγματευόσασταν αυτό, όμως η ΝΔ που στηρίζετε δεν θα το έκανε».

Και σ’ αυτήν την αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στον υπουργό του είπε:

«Μην έχεις ύφος. Τα ξεπουλάς όλα».

«Εσύ τι είσαι; Ο Τζον Γουέιν και πετάγεσαι;», τον ρώτησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

«Δεν έχει τέτοια σήμερα. Θα πιείτε όλο το πικρό ποτήρι. Τόσα χρόνια ήσασταν εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και τώρα ιδιωτικοποιείτε τα πάντα για να μείνετε βουλευτές», εκτίμησε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Είχε προηγηθεί και άλλη ένταση στη συνεδρίαση.

Αρχικά σημειώθηκε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο, ο οποίος ήταν στο βήμα.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος διέκοψε τον Γ. Κουτσούκο λέγοντας πως λέει «ψέματα» στην κριτική που ασκεί προς την κυβέρνηση.

Στην αντιπαράθεση παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανό του και προχώρησε προς τα υπουργικά έδρανα.

Ενώ η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη επιχειρούσε να κατευνάσει τα πνεύματα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης σηκώθηκε και φώναζε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μη μιλούν, να το βουλώσουν, να σκάσουν.

Η κ. Καφαντάρη επεσήμανε ότι πρόκειται για υβριστικό χαρακτηρισμό και του είπε ότι θα ζητήσει τη διαγραφή τους από τα πρακτικά.

Naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή