Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016 22:38
UPD:22:55
A- A A+

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας  για 15η φορά στην ιστορία της, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, στο ΟΑΚΑ των 310 προσκλήσεων (!), νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη φετινή ήττα σε τρεις αγώνες απέναντί της εντός των συνόρων.

Ο τίτλος ήταν εκείνο που αναζητούσε η Ένωση, προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία της στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, άμα τη επιστροφή της στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας.
 
Ταυτόχρονα, ο υπηρεσιακός προπονητής Στέλιος Μανωλάς έγινε μόλις ο πέμπτος στην ιστορία της αθηναϊκής ομάδας (Τζανετής, Νεγρεπόντης, Μπάγεβιτς, Ραβούσης οι άλλοι ) που έχει κατακτήσει  το Κύπελλο ως παίκτης και τεχνικός.
 
Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό καθώς ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού, έχοντας αγωνιστική απραξία ενός μήνα, ενώ η ΑΕΚ, που είχε παραχωρήσει γήπεδο, έπαιζε δίνοντας χώρο, αλλά χωρίς να απειλείται.
 
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μάλιστα στην πρώτη ευκαιρία τους, όταν στο 39ο λεπτό ο Βάργκας σέντραρε από αριστερά και ο Μάνταλος βρήκε τη μπάλα με τον... ώμο, στέλνοντάς τη στα δίχτυα στο 39΄.
 
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Ένωση έγινε το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όταν στο 51΄ ο Βάργκας βρήκε τον Τζιμπούρ στην κόντρα και ο Αλγερινός πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ρομπέρτο για το 2-0.
 
Ο Σίλβα πέρασε  τους Πάρντο, Ιντέγε ενώ λίγο μετά ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Ντομίνγκες, αλλά έπρεπε να φτάσει το ματς στο 80΄ για να χάσει ο Ολυμπιακός την πρώτη αληθινά μεγάλη ευκαιρία, όταν η βολίδα  του Μαζουακού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
 
Ο Ντομίνγκες έδωσε προσωρινά κάποιες ελπίδες μειώνοντας σε 1-2 στο 84ο λεπτό, μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας με τον Φορτούνη και δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά στο διάστημα που απέμεινε οι «ερυθρόλευκοι» δεν απείλησαν άλλη φορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις