ΥΕΘΑ: Κατακύρωση προμήθειας στην ΕΛΒΟ 30 Hummer

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 14:52
A- A A+

Την κατακύρωση προμήθειας στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ( ΕΛΒΟ), 30 Θωρακισμένων Οχημάτων τύπου Hummer M1118GR 1-2, εκ των οποίων τα 20 θα χρησιμοποιηθούν ως φορείς Ραντάρ Κινουμένων Στόχων (BOR-A) και τα 10 ως φορείς Υπερύθρων Αισθητήρων, υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εθνικής Αμυνας.

Το συνολικό κόστος υλοποίησης της παραπάνω προμήθειας ανέρχεται σε 7.900.000 ευρώ, τιμή η οποία συμπεριλαμβάνει και την προμήθεια όλων των παρελκομένων εργαλείων, των τεχνικών εγχειριδίων χειρισμού και συντήρησης όλων των κλιμακίων ως επίσης και των εγχειριδίων εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την αρχική έγκριση από τον κ. ΥΦΕΘΑ, άσκησης δικαιώματος προαίρεσης προγενέστερης σύμβασης και κατόπιν εντολής του για επίτευξη της καλλίτερης δυνατόν έκπτωσης, η Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού Αμυντικών Επενδύσεων Σχεδιασμού προέβη σε διαπραγματεύσεις με την ΕΛΒΟ, και επετεύχθη μείωση της τιμής των οχημάτων από την αρχική σύμβαση σε ποσοστό 11,85% με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να επωφεληθεί συνολικά 1.000.000 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή