Αποφασισμένος για τομές ο πρωθυπουργός

Παπανδρέου: Απορρύθμιση και όχι μεταρρύθμιση προωθεί η κυβέρνηση
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 17:08

A- A A+

ΤΗΝ αποφασιστικότητά του να προχωρήσει αταλάντευτα στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, υπογράμμισε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ασχολήθηκε με τις προαγωγές των δικαστικών http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/05/1068097.htm και με την ενεργειακή πολιτική http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/05/1068117.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/05/1068112.htm .

Παραλάβαμε ένα δυσβάσταχτο και δυσλειτουργικό δημόσιο τομέα, είπε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι οι τομές αποτελούν μονόδρομο, ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι παραμένει όμηρος του παρελθόντος του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χαρακτήρισε αυταρχική και συντηρητική την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι οι αλλαγές που προωθεί δεν αποτελούν μεταρρύθμιση αλλά απορρύθμιση σε βάρος των πολλών και υπέρ των ολίγων.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τις επιλογές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Εγιναν με κομματικά κριτήρια, τόνισε, ενώ για το θέμα του «βασικού μετόχου», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαμορφώνει ένα πλαίσιο που της επιτρέπει να κρατάει σε ομηρία συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα.

Με επιστολή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που γίνονται για το θέμα του «βασικού μετόχου», ενημερώνει ότι η αναστολή της έναρξης ισχύος του νόμου 3310 της ΝΔ συμπαρασύρει και την ισχύ του νόμου 3021 του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/05/1068120.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή