Δημιουργία μητρώου ναυλωμένων σκαφών εξήγγειλε ο Θ. Δρίτσας

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 18:34
UPD:18:37
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Παράλληλα η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση σε σχέση με την διαφήμιση. «Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί και το 2009 υπήρξε νόμος, που τελικά απαλείφθηκε το 2014», σημείωσε ο κ. Δρίτσας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στοχευμένους ελέγχους και δημιουργία μητρώου ναυλωμένων σκαφών, εξήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

«Το φετινό καλοκαίρι αν δεν εξαλείψουμε πλήρως το φαινόμενο, πρέπει να το περιορίσουμε πολύ και να αυξηθούν ταυτόχρονα τα δημόσια έσοδα», είπε ο κ. Δρίτσας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, η διεύθυνση Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλάσσιου Τουρισμού του υπουργείου Ναυτιλίας απέστειλε επιστολές στους ναυλομεσίτες επισημαίνοντας τους κινδύνους της παράτυπης, παράνομης δραστηριοποίησης ναυλωμένων σκαφών.

Ύστερα από δύο συσκέψεις με τις τρεις ενώσεις επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο «καταλήξαμε σε επιλογές στοχευμένων ελέγχων που έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνονται», είπε ο υπουργός. Ακόμη, αποφασίστηκε η συγκρότηση Παρατηρητηρίου «για να ανιχνεύσουμε στο διαδίκτυο διαφημίσεις. Όταν θα έχουμε έναν επαρκή κατάλογο θα τον αξιοποιήσουμε στους στοχευμένους ελέγχους».

Παράλληλα η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση σε σχέση με την διαφήμιση. «Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί και το 2009 υπήρξε νόμος, που τελικά απαλείφθηκε το 2014», σημείωσε ο κ. Δρίτσας.

Ο κ. Καμμένος πρότεινε την δημιουργία μητρώου και ο κ. Δρίτσας του απάντησε πως «το μητρώο το έχουμε προωθήσει πολύ εντατικά. Υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω λεπτομερειών και εμποδίων που προβάλλονται κυρίως από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και σχετίζονται με την ανάγκη να είναι όλα συμβατά με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Ο υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις παράνομες ναυλώσεις με σκάφη του εξωτερικού, καθώς «γίνονται με αμοιβαία συνεννόηση ανάμεσα σε ναυλωτές και ιδιοκτήτες ως τουριστικό ταξίδι μίας παρέας».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή