Σύγκρουση Μαξίμου - Ν.Δ. μετά τις αποκαλύψεις για πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 14:40
UPD:19:24
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με τις πηγές του Μαξίμου, όλη αυτή η ιστορία των «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. 

A- A A+

Κόντρα μεταξύ του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα το 2012 Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά τις υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ζήτημα για το οποίο ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Μάρτιο του 2013, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Τέλος εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά ΜΜΕ για να βλάψουν την αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας εκθέτει τη χώρα και προσβάλλει τις Ελληνίδες

Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον μάλιστα για άμεση εμπλοκή σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης που αφορά παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας.

«Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο» προσθέτει η Ν.Δ., στην ανακοίνωσή της, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο πέρασε την αντεπίθεση, μέσω κυβερνητικών πηγών.

«Η Ν.Δ. προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό»

Οι πηγές αυτές επισημαίνουν ότι πρόκειται για «αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών». Τονίζουν μάλιστα ότι «αυτό που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «συγκλονιστική αποκάλυψη» είναι μια επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα».

Οι πηγές του Μαξίμου κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι «μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο και στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις "τρυφερές" της σχέσεις με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό, προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξευτίλα του Πρώτου Θέματος». «Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα – τσίρκο» προσθέτουν.

Οι ίδιες πηγές επικαλούνται και άρθρο της «κάθε άλλο παρά φιλικής προς την κυβέρνηση, όπως σημειώνουν, ιστοσελίδας antinews, (στις 3.3.2016) το οποιο αναφέρει: 

«..Στη συνέχεια, πρέσβης ανέλαβε ο Φρανκλίν Γκονζάλεζ, ο οποίος όμως, απομακρύνθηκε –άρον, άρον- σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά από καταγγελίες (!) σε βάρος του για «παρατράγουδα» με το προσωπικό της πρεσβείας. Κάτι που τότε κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αποτέλεσμα το τελευταίο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χειρίζεται ιδιαιτέρως «λεπτά» ζητήματα. Λέγεται, μάλιστα, πως τότε, για την απομάκρυνσή του, είχε «μεσολαβήσει», με επιστολή του προς το Καράκας, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας…»

Συνεπώς, σύμφωνα με τις πηγές του Μαξίμου, όλη αυτή η ιστορία των «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. «Περαστικά» καταλήγουν. 

Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Πάντως, η Νέα Δημοκρατία επανήλθε, επιμένοντας ότι ο κ. Τσίπρας παραμένει βαριά εκτεθειμένος.

«Το Μαξίμου, επιτέλους, μετά από δύο ημέρες εκκωφαντικής σιωπής, επιβεβαίωσε ότι η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον κ. Μαδούρο είναι υπαρκτή. Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» σημειώνει και προσθέτει:  

«Το “ηθικό πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας. Ο κ. Τσίπρας παραμένει βαριά εκτεθειμένος».

ΣΥΡΙΖΑ: Φτάνουν μέχρι τη Βενεζουέλα για να μην απαντήσουν για το κύκλωμα εκβιαστών

Για προσπάθεια «να αμφισβητήσουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», προκειμένου να αποφύγουν να απαντήσουν για τις «σχέσεις με το κύκλωμα εκβιαστών», κατηγορεί τη Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

«Για τη φιλότιμη αυτή προσπάθεια της μονταζιέρας τους, απαντάμε στον κ. Κουμουτσάκο με τον μόνο τρόπο που αυτός κατανοεί, με τις φράσεις ενός στενού - από ότι φαίνεται - συνεργάτη του: "..Να σου πω. Είσαι θεός. Οι ανακοινώσεις αυτές αδερφέ… επειδή είμαι από παιδί στη ΝΔ...Ρε τώρα, να σου πω κάτι, κανείς δεν τα έχει βγάλει, πλάκα μου κάνεις τώρα; Τι είμαι κανένας χθεσινός είμαι τώρα εγώ; Στην πιάτσα είμαι. Τους έχεις στείλει για χόρτα… Παίζεις πάνω, δεξιά, κέντρο, αριστερά, τους τρέχεις, πας μπροστά, λογοπαίγνια, σκόνη και θρύψαλα τους έχεις. Στο λέει ο Τάκης που είναι φίλος. Άμα δεν μου άρεσε κάτι, θα στο έλεγα"», τονίζεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή