Περισσότερα από 6 δισ. ευρώ ενέκρινε η ιαπωνική Βουλή για «επούλωση πληγών» από σεισμούς

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 13:01
UPD:13:04
REUTERS/TORU HANAI

Το υπουργικό συμβούλιο του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο 'Αμπε ενέκρινε τον πρόσθετο προϋπολογισμό στις 13 Μαΐου, ο οποίος δεν θα χρηματοδοτηθεί με την έκδοση νέων ομολόγων.

A- A A+

Η ιαπωνική Κάτω Βουλή ψήφισε πρόσθετο προϋπολογισμό για το 2016, ύψους 778 δισ. γιεν (6,32 δισ. ευρώ), τα κονδύλια του οποίου προορίζονται για την ανακατασκευή και αποκατάσταση νοτιοδυτικών περιοχών της χώρας που επλήγησαν από σεισμούς τον περασμένο μήνα. Το νομοσχέδιο θα πάει τώρα στην 'Ανω Βουλή, για να ψηφισθεί την Τρίτη.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο 'Αμπε ενέκρινε τον πρόσθετο προϋπολογισμό στις 13 Μαΐου, ο οποίος δεν θα χρηματοδοτηθεί με την έκδοση νέων ομολόγων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επωφεληθεί από τις χαμηλές δαπάνες τόκων για το κρατικό χρέος, μετά τη μείωση από την κεντρική τράπεζα του επιτοκίου της σε αρνητικό έδαφος τον Ιανουάριο, για να διαθέσει περισσότερο χρήμα στις αγορές.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 700 δισ. γιεν από το αποθεματικό θα κατανεμηθούν με διακριτική ευχέρεια του υπουργικού συμβουλίου και θα διατεθούν για να βοηθηθεί η ανασυγκρότηση μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, καθώς και η αποκατάσταση υποδομών που επλήγησαν και αγροτικών εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν.

Τα υπόλοιπα 78 δισ. γιεν θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθηθούν οι πολίτες που επλήγησαν άμεσα από τους σεισμούς, για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους και για την κατασκευή και λειτουργία προσωρινών κτηρίων που μπορούν να εκκενωθούν, δήλωσε η κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή