Νέα σύννεφα στη FIFA με την αποχώρηση Σκάλα

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 20:30
UPD:20:47
REUTERS/RUBEN SPRICH

Ο Σκάλα υπέβαλε αιφνιδίως σήμερα το μεσημέρι την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου και Συμμόρφωσης, καταγγέλοντας ότι με τις νέες εξουσίες του Συμβουλίου χάνεται η ανεξαρτησία των επιτροπών.

A- A A+

Δεκτή έκανε η FIFA την παραίτηση του Ντομένικο Σκάλα, απορρίπτοντας τις καταγγελίες του και υποστηρίζοντας ότι "παρερμήνευσε" την απόφαση, που επιτρέπει στο Συμβούλιο να ορίζει και να απολύει μέλη των επιτροπών. Ο Ελβετός επιχειρηματίας ήταν ο αρχιτέκτονας των μεταρρυθμίσεων, που προωθήθηκαν το τελευταίο διάστημα, στον απόηχο των πολύκροτων σκανδάλων διαφθοράς, τα οποία και οδήγησαν στην απομάκρυνση των Μπλάτερ και Πλατινί.

Ο Σκάλα υπέβαλε αιφνιδίως σήμερα το μεσημέρι την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου και Συμμόρφωσης, καταγγέλοντας ότι με τις νέες εξουσίες του Συμβουλίου χάνεται η ανεξαρτησία των επιτροπών. Όπως είπε το Συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να θέτει εμπόδια σε έρευνες, καθως θα μπορεί να αποπέμπει μέλη επιτροπών ή να τα απειλή με αποπομπή.

«Λυπούμαστε που ο κ. Σκάλα παρερμήνευσε το στόχο της απόφασης. Οι ισχυρισμοί του είναι αβάσιμοι» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η FIFA. Προσωρινά τα καθήκοντα του κ. Σκάλα αναλαμβάνει ο αναπληρωτής πρόεδρος Σίντι Μπαμπάσο Κογιάνο.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις