Στα εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων της Πολυτεχνικής Σχολής Θράκης ο ΠτΔ

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 18:31
UPD:18:32
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Στην τελετή εγκαινίων των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μαζί με τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιο Καραμπίνη, δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα παρακολουθεί πάντα το έργο τού Πανεπιστημίου.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία τόνισε πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει τα Πανεπιστήμια να ξεπεράσουν την κρίση - γιατί αν δεν την ξεπεράσουν αυτά, δεν θα την ξεπεράσει όλη η κοινωνία- με τις προσλήψεις προσωπικού και την ενίσχυση, που ελπίζει ότι θα έρθει γιατί, όπως είπε, έχει δέσμευση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα σημείωσε πως το έργο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου δείχνει ότι η Θράκη δεν είναι ακριτική.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιος Καραμπίνης, στην ομιλία του, τόνισε ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις για τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών που εγκαινιάστηκαν, είναι προϋπολογισμού 14,5 εκατομμυρίων ευρώ και καθιστούν το Δημοκρίτειο ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο. Σε όλη τη Θράκη λειτουργούν 8 Σχολές με 18 Τμήματα και περισσότερους από 29.000 φοιτητές.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Χρήστος Καραγιάννης.

Παραβρέθηκαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Στάθης Γιαννακίδης, Γρηγόρης Στογιαννίδης, οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αλέξανδρος Κοντός, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων και ο Μουφτής Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις και μετά αναχώρησε για την Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή