Τζιχαντιστές δείχνει η Χεζμπολάχ για το θάνατο υψηλόβαθμου στελέχους της στη Συρία

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 15:30
UPD:15:32
REUTERS/MURAD SEZER

Ο Μπαντρεντίν, ο οποίος φέρεται να ηγήθηκε του συνόλου σχεδόν των επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ στη Συρία από το 2011, σκοτώθηκε από δυνατή έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της συριακής πρωτεύουσας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τζιχαντιστές βρίσκονται πίσω από το θάνατο του Μουσταφά Μπαντρεντίν, υψηλόβαθμου στρατιωτικού στελέχους της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, όπως υποστηρίζει η ίδια η οργάνωση.

Ο Μπαντρεντίν, ο οποίος φέρεται να ηγήθηκε του συνόλου σχεδόν των επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ στη Συρία από το 2011, σκοτώθηκε από δυνατή έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της συριακής πρωτεύουσας.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε την Παρασκευή και αρχικά αποδόθηκε σε ισραηλινή επίθεση.  Με σημερινή ανακοίνωσή της, ωστόσο, η οργάνωση, που από πολλούς θεωρείται τρομοκρατική επισημαίνει πως τα στοιχεία δείχνουν επίθεση τζιχαντιστών.

Ο θάνατος του Μπαντρεντίν καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην οργάνωση, που μάχεται στο πλευρό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Η Χεζμπολάχ έχει χάσει τουλάχιστον τέσσερα ανώτατα στελέχη της στα πεδία των μαχών της Συρίας από τον Ιανουάριο του 2015.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή