Στο Λονδίνο οι Ολυμπιακοί του 2012 - Τα «όπλα» της βρετανικής υποψηφιότητας

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2005 14:49
UPD:15:14
A- A A+

Το Λονδίνο είναι η πόλη την οποία επέλεξαν τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Σιγκαπούρη ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ.

Οι άλλες τέσσερις πόλεις που διεκδικούσαν τους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η Μαδρίτη (Ισπανία), η Μόσχα (Ρωσία), η Νέα Υόρκη (Ηνωμένες Πολιτείες) και το Παρίσι (Γαλλία).

Σύμφωνα με τον αγγλικό φάκελο, οι επενδύσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ανέλθουν σε 12,087 δισεκατομμύρια ευρώ για έργα υποδομής, ενώ 2,907 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στην επιτροπή διεκδίκησης.

Ενα από τα «ισχυρά όπλα» του Λονδίνου είναι το Ολυμπιακό στάδιο της αγγλικής πρωτεύουσας, που θα έχει χωρητικότητα 80.000 θέσεων. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον φάκελο υποψηφιότητας, οι κύριες εγκαταστάσεις θα βρίσκονται σε μία ακτίνα 11 χιλιομέτρων, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά εύκολη την πρόσβαση και την μεταφορά των αθλητών, των θεατών και όλων των παραγόντων, που συναποτελούν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων, το 97% των αθλητών θα διαμένουν σε μία απόσταση περίπου 30 λεπτών από την εγκατάσταση όπου θα αγωνισθούν, ενώ απ΄ αυτούς το 80% θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 λεπτών.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις