Εκκεντρική διασκευή σαιξπηρικής ευφροσύνης

«Capriccio Veneziano», στο θέατρο του ACS Athens, από 18 έως 20 Μαΐου
Τρίτη, 17 Μαΐου 2016 08:30
A- A A+

Ένα έργο που εξελίσσεται σε ένα «εξωλογικό» περιβάλλον, ώστε να μπορεί να ξετυλιχθεί ένα παιχνίδι ευφροσύνης, χωρίς τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της λογικής αλληλουχίας, ο «Έμπορος της Βενετίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μεταλλάσσεται σε μουσική κωμωδία με καθημερινό έμμετρο λόγο, αποκτώντας τον τίτλο «Capriccio Veneziano».

Η ελεύθερη αυτή μεταγραφή του σαιξπηρικού έργου παρουσιάζεται από τον Δημήτρη Βλάσση και μια ομάδα «θεατρικής άσκησης», στο θέατρο στο ACS Athens (American Community Schools) Χαλανδρίου, στις 18, 19 και 20 Μαΐου.

Ακολουθώντας το πνεύμα του ««Εμπόρου της Βενετίας», όλο το εικαστικό μέρος του «Capriccio Veneziano» κινείται στην ίδια εκκεντρική γραμμή. Η παράσταση είναι διανθισμένη με τραγούδια πάνω σε μελωδίες οπερέτας ή επιθεώρησης των αρχών του 20ού αιώνα, γεμάτες σπιρτάδα, φρεσκάδα και ξεγνοιασιά.

Με κοινωνικούς στόχους

Η ομάδα «θεατρικής άσκησης», που συμμετέχει στην παράσταση, αποτελείται από ερασιτέχνες ερμηνευτές (επιστήμονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κλπ), που αγαπούν το θέατρο και εντάσσονται στην παράδοση μιας πολυετούς (από το 1980) πειραματικής θεατρικής δράσης. Κοινωνική επιδίωξη της είναι η προσφορά δωρεάν παραστάσεων, με στόχο τη στήριξη πολιτιστικών φορέων και την ψυχαγωγία κοινωνικοοικονομικά ασθενών ομάδων. Φορέας της παράστασης είναι η μη κερδοσκοπική εταιρεία Δ - Β.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενα - σκηνοθεσία - εικαστική επιμέλεια - μουσικές επιλογές: Δημήτρης Βλάσσης, επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Μανιάτης, επιμέλεια κίνησης: Αλίκη Καζούρη, φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα - Μαριάντζελα Σεφεριάν. Ερμηνεύουν (αλφαβητικά) οι: Ασημακοπούλου Εβίτα, Γρηγοριάδου Μαρία, Δημητριάδου Διδώ, Λαγανόπουλος Φώτης, Μανιάτης Δημήτρης, Μανιάρας Μιχάλης, Οικονομίδης Γιάννος, Πάντζαρη Καίτη, Πλέσσα Τζέλλα, Πρεσβύτης Θύμιος, Χατζηπαναγιώτου Βάσος.

Πληροφορίες

Θέατρο στο ACS Athens: Αγίας παρασκευής & Καζαντζάκη - Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6393200. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς