Τουρκία: Αχίλλειος πτέρνα της συμφωνίας με την Ε.Ε. για το προσφυγικό η αντιτρομοκρατική νομοθεσία

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 17:15
UPD:17:20
EPA/LAURENT DUBRULE

Ο κ. Μποζκίρ βρίσκεται σε ταξίδι στην Ευρώπη για να πείσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αρχές να μην επιμείνουν στην απαίτησή τους, η οποία ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η διαμάχη Άγκυρας - Βρυξελλών για το ζήτημα της τουρκικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας έχει καταστεί αχίλλειος πτέρνα της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για Υποθέσεις Ε.Ε. Βολκάν Μποζκίρ.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Μποζκίρ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα η χώρα του να αναθεωρήσει τη σχετική νομοθεσία, όπως ζητεί η Ε.Ε. για να προχωρήσει η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν προς χώρες της ένωσης από τις 30 Ιουνίου 2016.

«Υπό τις σημερινές συνθήκες, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε δε ότι το νομοθετικό πλαίσιο της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας «δεν είναι χειρότερο» από το αντίστοιχο των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο κ. Μποζκίρ βρίσκεται σε ταξίδι στην Ευρώπη για να πείσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αρχές να μην επιμείνουν στην απαίτησή τους, η οποία ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Η Τουρκία θεωρεί την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία κλειδί για τη μάχη που δίνει ενάντια στο αποσχιστικό αντάρτικο του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν, αλλά και στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που πραγματοποιούν επιθέσεις στο έδαφός της.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή