Αθανασάκης: Φόβοι για φορολογική επιδρομή, λόγω πετρελαίου

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2005 20:57
A- A A+

Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με το μέτρο της εξομοίωσης του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνον του πετρελαίου κίνησης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νίκος Αθανασάκης έκανε λόγο για «αναγκαστικό εσωτερικό δάνειο των καταναλωτών προς τον κρατικό προϋπολογισμό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αμέσως ανακοίνωσε την εξομοίωση των δύο φόρων, για να εισπράξει γρήγορα, ενώ ανακοίνωσε ότι τώρα μελετά τον τρόπο επιστροφής των ποσών που θα εισπραχθούν.

Ο κ. Αθανασάκης εξέφρασε φόβους για «μια νέα φορολογική επιδρομή» και τόνισε ότι «το κόστος για την πάταξη του λαθρεμπορίου πρέπει να το πληρώσουν οι λαθρέμποροι και όσοι παρανομούν», και όχι οι καταναλωτές.

«Και επειδή είδα τον κ. Σιούφα, τον αρμόδιο υπουργό, όπως και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, να απορούν, σήμερα, και να καταγγέλλουν, εντός ή εκτός εισαγωγικών, τη «διακίνηση φόβου», όπως την είπαν, θέλω να σημειώσω ότι, είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δημιουργεί τα φοβικά σύνδρομα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τα συγκεκριμένα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου, τα χαρακτήρισε «διαρθρωτική αλλαγή». Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος είδα ότι, ακολουθώντας την ίδια ορολογία, μίλησε για «καίρια διαρθρωτική αλλαγή».

Δηλαδή, αναρωτιέμαι πια, αν οι λέξεις διατηρούν το νόημα τους. Διότι, στο τέλος, θα πάμε σε μια κατάσταση όπου θα βήχει ένας υπουργός, και θα μας ανακοινώνει ότι, κάνει διαρθρωτική αλλαγή στη λειτουργία του αναπνευστικού του συστήματος», κατέληξε χαριτολογώντας ο κ. Αθανασάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή