Ένα ανολοκλήρωτο ταξίδι με τον ΠΑΟΚ

Το έργο του Σταύρου Τσιώλη, «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ», από το ΚΘΒΕ στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 09:10
A- A A+

Γιορτάζοντας, με την οικογένεια του ΠΑΟΚ, τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) παρουσιάζει το έργο ενός από τους πιο αγαπημένους σκηνοθέτες και σεναριογράφους του νέου ελληνικού κινηματογράφου, το «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» του Σταύρου Τσιώλη.

Με την έκτακτη φιλική συμμετοχή του Γιώργου Μίνου, ο οποίος θα αναμεταδίδει τον αγώνα Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ, το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Ταξιάρχη Χάνου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, από τις 15 έως τις 29 Μαΐου, από Τετάρτη έως και Κυριακή.

Δεν φτάνουν ποτέ στο γήπεδο

Αντλώντας έμπνευση από την ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ, σιδηροδρομικώς, στην Αθήνα, για τον κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, το 1999, και από μια τυχαία συνάντηση που είχε την ίδια μέρα με δύο κορίτσια, ο κινηματογραφιστής Σταύρος Τσιώλης έγραψε ένα έργο με χιούμορ και τρυφερότητα για δυο γυναίκες με «σπασμένες φτερούγες» και ένα ταξίδι που δεν ολοκληρώθηκε.

Σταθμός Λαρίσης. Ακούγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ. Σε ένα παγκάκι, δύο νέες γυναίκες περιμένουν… συναντιούνται… ονειρεύονται… ελπίζουν… ταξιδεύουν με το τρένο του ΠΑΟΚ, όπου κανένας δεν τους ζητάει εισιτήριο. Τα δυο κορίτσια ταξιδεύουν μαζί με άλλους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά δεν φτάνουν ποτέ στο γήπεδο. Μένουν στον Σταθμό Λαρίσης, κρατώντας στο χέρι μια φωτογραφία με αφιέρωση διάσημου τραγουδιστή, με την ελπίδα ότι εκείνος θα έρθει να τις συναντήσει.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Ταξιάρχης Χάνος, σκηνικά - κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας, φωτισμοί - video art: Στάθης Μήτσιος, βοηθός σκηνοθέτη: Αριστοτέλης Ζαχαράκης, οργάνωση παραγωγής: Αθηνά Σαμαρτζίδου. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ελευθερία Αγγελίτσα, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Στεφανία Ζώρα, Σοφία Καλεκμερίδου, Χάρης Παπαδόπουλος, Mαριάννα Πουρέγκα, Τάσος Ροδοβίτης. Στην παράσταση, ακούγονται οι φωνές του Γιώργου Μίνου και της Μαρίας Τσιμά.

Στην παράσταση, ακούγονται οι φωνές του Γιώργου Μίνου (φωτο) και της Μαρίας Τσιμά.

Πληροφορίες

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών: Κολοκοτρώνη 25 - 27, Σταυρούπολη - Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2315 200200. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 18:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 19:00. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 13 ευρώ, εκπτωτικό (φοιτητές - άτομα άνω των 65): 8 ευρώ.

Ειδικά πακέτα προσφορών: λαϊκές παραστάσεις Τετάρτης και Πέμπτης: γενική είσοδος: 5 ευρώ, ομαδικές κρατήσεις για 20 άτομα και άνω για την ίδια παράσταση: 7 ευρώ, άνεργοι: δωρεάν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (με αριθμό θεατών ανά παράσταση, απαιτείται κράτηση θέσης με την επίδειξη κάρτας ανεργίας), δάσκαλοι - Καθηγητές: 10 ευρώ, πολύτεκνοι: 5 ευρώ, ατέλειες: εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν οι ατέλειες: ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών, ΑΜΕΑ (γίνονται κρατήσεις θέσεων μόνο για ΑΜΕΑ). Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία ΚΘΒΕ, καταστήματα: Γερμανός,  Ote Shops, Public, Ιανός, Seven Spots, Τράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα aps), τηλεφωνικά: 2315 200200 και 11876, ηλεκτρονικά: ntng.gr, tickethour.com, viva.gr, public.gr και ianos.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς