Ο WADA θα εξετάσει καταγγελίες για ντόπινγκ Ρώσων αθλητών στο Σότσι

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 00:11
UPD:00:14
EPA/FABRICE COFFRINI

Την ανακοίνωση του WADA ακολούθησε σειρά συνεντεύξεων, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στο πρακτορείο Reuters από τον Βιτάλι Στεπάνοφ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο παγκόσμιος οργανισμός κατά του ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες περί ντόπινγκ από Ρώσους αθλητές, οι οποίες σχετίζονται με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν το 2014 στο Σότσι.

Οι καταγγελίες μεταδόθηκαν την Κυριακή μέσα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα «60 Minutes» του CBS. «Ο WADA θα εξετάσει αυτές τις νέες καταγγελίες αμέσως» ήταν η δήλωση του οργανισμού, Κρέιγκ Ρίντι.

«Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται στο πρόγραμμα προσφέρουν πραγματική αιτία για ανησυχία, καθώς περιέχουν νέες καταγγελίες σχετικά με τις προσπάθειες να ανατραπεί η διαδικασία κατά του ντόπινγκ στους Αγώνες του Σότσι» πρόσθεσε.

Την ανακοίνωση του WADA ακολούθησε σειρά συνεντεύξεων, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στο πρακτορείο Reuters από τον Βιτάλι Στεπάνοφ.

Το πρώην στέλεχος του ρωσικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ δήλωσε ότι κατέγραψε συνομιλίες του με τον πρώην διευθυντή του εργαστηρίου της Μόσχας, Γκριγκόρι Ροντσένκο, ο οποίος ισχυρίζεται πως τουλάχιστον τέσσερις Ρώσοι αθλητές που κατάκτησαν χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2014 έκαναν χρήση στεροειδών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις