Βέλγιο: Στρατιωτικοί σε σωφρονιστικά ιδρύματα λόγω απεργίας των δεσμοφυλάκων

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2016 19:56
UPD:20:00
REUTERS/ERIC VIDAL

«Πρόκειται για μία πρώτη στα χρονικά, επομένως πρέπει να επινοήσουμε το πως αυτό θα λειτουργήσει», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής των φυλακών του Φόρεστ Βενσάν Σπονκ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τρεις διμοιρίες του στρατού αναπτύχθηκαν σε τρία σωφρονιστικά ιδρύματα του Βελγίου όπου οι δεσμοφύλακες πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και δύο εβδομάδες, προκειμένου να βοηθήσουν στην παροχή των βασικών υπηρεσιών στους κρατούμενους όπως το ντους ή ο προαυλισμός.

Τα αποσπάσματα, τα οποία αποτελούνται από 30 στρατιώτες έκαστο, εστάλησαν στις φυλακές του Λαντάν, στα ανατολικά, όπως και του Φόρεστ και Σεν Ζιλ στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών, εξήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης του Βελγίου.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει έξι διμοιρίες για να «παράσχουν ανθρωπιστική υποστήριξη» στους φυλακισμένους.

«Πρόκειται για μία πρώτη στα χρονικά, επομένως πρέπει να επινοήσουμε το πως αυτό θα λειτουργήσει», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής των φυλακών του Φόρεστ Βενσάν Σπονκ.

Η κινητοποίηση των στρατιωτών «θα συμβάλει να παράσχουμε στήριξη στο καθεστώς κράτησης, για παράδειγμα να διασφαλιστούν τα ντους, οι επισκέψεις. Πρέπει οι κρατούμενοι να βιώνουν ένα πιο ανθρώπινο καθεστώς».

Έπειτα από δύο εβδομάδες απεργιακών κινητοποιήσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις 17 φυλακές της Βαλονίας και των Βρυξελλών, η κατάσταση έχει καταστεί «αβίωτη, απάνθρωπη και ταπεινωτική» σχολίασε ο ίδιος.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή