Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη στάση της Αστυνομίας στο συλλαλητήριο

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2016 13:37
UPD:13:41
SOOC/Aris Oikonomou

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει την κυβέρνηση για βίαιη τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των διαδηλωτών».

A- A A+

Πυρά δέχεται η κυβέρνηση για τη στάση της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του απογευματινού συλλαλητηρίου έξω από τη Βουλή την Κυριακή. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει την κυβέρνηση για βίαιη τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των διαδηλωτών», σημειώνοντας ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, επιβεβαιώνοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα συνοδεύονται πάντα από την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, εξαπέλυσε τις δυνάμεις των ΜΑΤ την Κυριακή, 8 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος εναντίον των πολιτών που συμμετείχαν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, τα ΜΑΤ χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εκτοξεύοντας δακρυγόνα και βομβίδες κρότου - λάμψης στο πλήθος τραυμάτισαν πολλούς διαδηλωτές.

Και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος καταγγέλλει απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και στοχευμένη βία έξω από τη Βουλή, ενάντια στους συγκεντρωμένους που διαδήλωναν κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου.

Η ΟΙΥΕ κάνει λόγο για κυβερνητικό αυταρχισμό, γνώριμο στα προηγούμενα χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων, που επιστρέφει ξανά, αυτή φορά με «αριστερό» άρωμα.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε λίγη ώρα νωρίτερα η Λαϊκή Ενότητα, στην οποία κάνει λόγο για δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ κατά ειρηνικών διαδηλωτών, με εντολή της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε «τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων και τη χρήση δακρυγόνων», η οποία -όπως είπε- οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και  στελεχών της ΛΑΕ.

«Αναμένουμε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή