Παπανδρέου: Εγρήγορση και το καλοκαίρι ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 15:00
A- A A+

Σε ετοιμότητα κρατάει τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και στη διάρκεια του καλοκαιριού ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας σήμερα σε ευρεία κομματική σύσκεψη (με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, των Συντονιστών, των Γραμματέων των Τομέων και των εισηγητών των ΚΤΕ) ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να δουλέψουν ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου, όπως τόνισε, θα γίνει η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση. Ομως σημαντική θα είναι και η προσωπική αναμέτρηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Καραμανλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ένταση της κομματικής δράσης και της διαβούλευσης σε κεντρικό περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, την παροχή βοήθειας απο το κέντρο προς την περιφέρεια και τη στήριξη των τοπικών πρωτοβουλιών.

Παρότρυνε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να λειτουργούν με βάση τη λογική ότι δεν υπάρχουν απόρρητα και ότι όλα είναι φανερά την εποχή της διαφάνειας και του Ιντερνετ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το 99% των πληροφοριών είναι γνωστό. Και χαριτολογώντας ανέφερε το πρόσφατο περιστατικό της διαρροής στον Τύπο της πρόθεσής του να υποβάλει πρόταση μομφής κατά του κ. Αλογοσκούφη, τονίζοντας ότι ούτε στη Βουλή είναι εύκολος ο αιφνιδιασμός.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο κ. Παπανδρέου στην παραγωγή θέσεων από τους τομείς του κόμματος, ώστε να υπάρχει έγκαιρη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ κατά την άσκηση του αντιπολιτευτικού του ρόλου, καθώς και η διαμόρφωση επιχειρηματολογίας για την αποδόμηση και την αποκάλυψη της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε τομέα.

Στόχος όλων αυτών, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι η ανάδειξη των αδυναμιών της Νέας Δημοκρατίας και η παρουσίαση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχει και η κακή πρόθεση κάποιων που μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε θέσεις. Θέσεις έχουμε. Δεν θα σπεύσουμε πρόχειρα να μιλήσουμε επί παντός επιστητού», τόνισε, προσθέτοντας ότι η εικόνα που εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι πολύ καλύτερη. Μπορεί, πρόσθεσε, εμείς να κάνουμε καλή δουλειά αλλά σημασία έχει τί αποτυπώνεται στα παράθυρα. Ο κόσμος, σημείωσε, αυτό βλέπει και αυτό καταλαβαίνει.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για μία κυβέρνηση χωρίς ικανότητα και χωρίς σχέδιο. Βασικό στοιχείου του σχεδιασμού της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι ο έλεγχος των πραγμάτων και ανέφερε χαρακτηριστικά τη δημόσια διοίκηση, τα μέσα ενημέρωσης και τη δικαιοσύνη.

Η προσπάθεια ελέγχου της Δεξιάς είναι πιο συστηματική απ'ότι ήταν παλαιότερα, αλλά είναι πιο εξωραϊσμένη προς τα έξω.

Για τον πρωθυπουργό τόνισε ότι είχε ορισμένους στρατηγικούς στόχους με πρώτο να αμαυρώσει το ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση των Εξεταστικών Επιτροπών. Ο δεύτερος να δημιουργήσει ένα κλίμα δήθεν κάθαρσης με την υπόθεση του «βασικού μετόχου». Τρίτον με την απογραφή προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κλίμα ώστε να αναιρέσει με εύσχημο τρόπο τις υποσχέσεις του και να τα «ρίξει» όλα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Καραμανλής απέτυχε και στους τρείς στόχους του, είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά όπως τόνισε αυτό έγινε με ζημιά για τον τόπο.

Κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι επιχειρεί να εμφανιστεί ως μεταρρυθμιστής και πάλι πρόχειρα και χωρίς σχέδιο. Ανέφερε ότι ήδη έχει αποδομηθεί αυτή η εικόνα απο το ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως είπε για το ΠΑΣΟΚ είναι στρατηγικής σημασίας στόχος να αποκαλύπτει καθημερινά το ψευδεπίγραφο των μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή