Αγγλία: Στο Champions League η Αρσεναλ

Κυριακή, 08 Μαΐου 2016 22:04
UPD:22:09
REUTERS/Jason Cairnduff
A- A A+

Το «εισιτήριο» για το Champions League της νέας περιόδου εξασφάλισε η Άρσεναλ μετά το 2-2 στο «Ετιχαντ» κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «κανονιέρηδες» με την ισοπαλία που απέσπασαν στην έδρα των «πολιτών» έκαναν το μεγαλύτερο «δώρο» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία, πλέον, έχει πολλές ελπίδες για να βρεθεί και αυτή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφήνοντας εκτός τη Σίτι.

Το συγκρότημα του Μανουέλ Πελεγκρίνι προηγήθηκε δύο φορές με τους Αγουέρο (8΄) και Ντε Μπράιν (52΄), αλλά οι Λονδρέζοι κατάφεραν να «απαντήσουν» ισάριθμες με τους Ζιρού (10΄) και Αλέξις Σάντσες (68΄).

Η ισοπαλία δεν επέτρεψε στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να «πιάσει» την Τότεναμ στην 2η θέση, παρ΄ όλα αυτά κράτησε την απόσταση από τη σημερινή τους αντίπαλο στους τρεις πόντους. Κατά συνέπεια, της είναι αρκετή μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική (φιλοξενεί την πεσμένη Άστον Βίλα) για να εξασφαλίσει και του χρόνου την παρουσία της στους ομίλους του Champions League. 

Την ίδια ώρα η Σίτι, που σε περίπτωση νίκης σήμερα θα βρισκόταν «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» για τους ομίλους, κινδυνεύει να μην βρεθεί καν στη διοργάνωση! Η διαφορά από τη Γιουνάιτεντ έπεσε στους δύο βαθμούς (προηγούνται οι «πολίτες»), αλλά οι «μπέμπηδες» έχουν ματς λιγότερο (εκτός έδρας την Τρίτη με τη Γουέστ Χαμ) οπότε με δύο νίκες θα «κλέψουν» από τη «συμπολίτισσα» την θέση για το Champions League.

Στα άλλα δύο σημερινά ματς, η Σαουθάμπτον νίκησε 2-1 στο Λονδίνο την Τότεναμ, ενώ η Λίβερπουλ επιβλήθηκε με 2-0 στο «Ανφιλντ» επί της Γουότφορντ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις