Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 07:00
A- A A+

Τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και υψηλές θερμοκρασίες, στα κεντρικά και νότια της χώρας, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και πιθανώς στη Δυτική Στερεά. Το πρωΐ, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν στη Θεσσαλία, να εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι, τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς και στα νότια τοπικά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές όμως, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά άιθριος καιρός. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη, τις απογευματινές κυρίως, ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο ισχυροί, και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή