Στις Βρυξέλλες ο Βαρθολομαίος για τα προβλήματα του Φαναρίου

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 16:37
A- A A+

Αναχώρησε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη, με ειδική πτήση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εμμανουέλ Μπαρόζο και τον αρμόδιο για τη διεύρυνση Επίτροπο Ολι Ρέν.

Ο Πατριάρχης θα συζητήσει με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους την πορεία των θεμάτων που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ελληνική μειονότητα και θέματα που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία της προσαρμογής της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η τύχη των περιουσιών των ιδρυμάτων της μειονότητας, η τύχη της περιουσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η διευθέτηση της νομικής υπόστασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην τουρκική έννομο τάξη, η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ως εκκλησιαστικού θεσμού, είναι θέματα τα οποία έχουν απασχολήσει την Ε.Ε. στην προετοιμασία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύει στις Βρυξέλλες ο μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε χθες εμμέσως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, αλλά και στην πίστη του ότι τα προβλήματα αυτά θα λυθούν http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/11/1069889.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή