ΗΠΑ: «Συμφωνήσαμε με Ρωσία για εκεχειρία και στο Χαλέπι»

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016 19:51
UPD:21:34
EPA/SANA HANDOUT
A- A A+

Για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για επέκταση της εκεχειρίας στη Συρία και στην περιοχή του Χαλεπίου, στην οποία η βία τις τελευταίες ημέρες έχει κλιμακωθεί, κάνει λόγο η Ουάσιγκτον.

Η εκεχειρία αυτή «τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 00:01» τοπική ώρα «στην επαρχία του Χαλεπιού, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Χαλεπιού», και «είδαμε μια γενική μείωση της βίας σε αυτές τις περιοχές, παρότι υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο περί συνέχισης των μαχών σε ορισμένες τοποθεσίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα διαπραγματεύονταν από την αρχή της εβδομάδας την επέκταση της συμφωνίας διακοπής των εχθροπραξιών στη Συρία που τέθηκε σε εφαρμογή την 27η Φεβρουαρίου, αλλά κατέρρευσε στα τέλη του Απριλίου στο Χαλέπι, την άλλοτε οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας στον βορρά που παραμένει κομμένη στα δύο.

Τόσο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όσο και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι εμφανίζονταν όλο και περισσότερο βέβαιοι τις τελευταίες ημέρες ότι η συμφωνία θα ανανεωνόταν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή