Διπλωματικός μαραθώνιος για να σωθεί η εκεχειρία στη Συρία

Δευτέρα, 02 Μαΐου 2016 15:03
UPD:16:16
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα συναντήθηκε στη Γενεύη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

A- A A+

Διπλωματικός μαραθώνιος είναι σε εξέλιξη, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η εκεχειρία στη Συρίας.

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα συναντήθηκε στη Γενεύη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και αύριο Τρίτη θα συναντηθεί στη Μόσχα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Κέρι ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι η κατάσταση είναι από πολλές απόψεις εκτός ελέγχου και πρόσθεσε ότι έχει συμφωνήσει με τη Ρωσία να ενισχυθεί η παρακολούθηση της τήρησης της εκεχειρίας, με την προσθήκη και άλλων παρατηρητών που θα εργάζονται σε καθημερινή βάση από τη Γενεύη.

EURONEWS
Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα πως τις επόμενες ώρες ή μέχρι αύριο θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

«Και οι δύο πλευρές, η αντιπολίτευση και το καθεστώς, συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του χάους και θα εργαστούμε εντατικά τις επόμενες ώρες για να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την παύση των εχθροπραξιών», ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Αργότερα σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λαβρόφ.

Ο τε Μιστούρα πρόκειται να έχει σήμερα συνομιλίες και με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, τον Άντελ Τζουμπέιρ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή