Στ. Θεοδωράκης: Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα

Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 11:08
UPD:11:08
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

«Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα, όχι να γίνουμε τσόντα του» υποστήριξε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Ο κ. Θεοδωράκης διαβεβαίωσε ότι «το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει μέτρα και νόμους που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία», ενώ ξεκαθάρισε ότι «η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και όχι νέους φόρους».

Για το ζήτημα των συνεργασιών, ανέφερε ότι «το Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στη Ν.Δ., ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ». «Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα και όχι να γίνουμε τσόντα του. Η Ελλάδα όμως, για να βγει από την κρίση, θα χρειαστεί μεγάλες συμμαχίες. Συμμαχίες για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» σημείωσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά το ΔΝΤ και τις σχέσεις του με την κυβέρνηση, εξήγησε ότι «οι συγκρούσεις απαιτούν σχέδιο και όχι απλώς εφηβική εκρηκτική διάθεση». Και θα πρέπει - πρόσθεσε - «να συνυπολογίσουμε ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που σήμερα πιέζει για τη μείωση του ελληνικού χρέους». «Και σε αυτό κοντράρετε με τον Σόιμπλε που δεν θέλει με τίποτα να κοπεί το χρέος μας» συνέχισε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή ενέχουν μεγάλο ρίσκο, καθώς «η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από τα περίπου 6 δισ. ευρώ που είναι να πάρουμε μετά την αξιολόγηση». «Αν πάμε σε εκλογές αυτά τα λεφτά δεν θα έρθουν» εκτίμησε.

«Ο κ. Τσίπρας τόσους μήνες παίζει με την φωτιά. Αν δεν μπορεί να κάνει ούτε τα επείγοντα, τότε να έρθει στη Βουλή και να το πει. Και θα βρεθεί λύση. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε» επισήμανε καταλήγοντας, ο κ. Θεοδωράκης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή