Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για το ωράριο

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 21:49
A- A A+

Στην καθαρή θέση της κυβέρνησης να διευρύνει το ωράριο της αγοράς όταν η Ελλάδα έχει το μικρότερο χρόνο λειτουργίας των καταστημάτων στην Ευρώπη, «το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ένα ψευδεπίγραφο και λαϊκίστικο αντιπερισπασμό, υποστηρίζοντας ότι δήθεν το νέο ωράριο ωφελεί μερικά οικονομικά συμφέροντα», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, απαντώντας στους τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε σε παραδείγματα σοσιαλιστικών κυβερνήσεων (Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ποτογαλία) που έχουν προχωρήσει σε ανάλογες ρυθμίσεις.

Ο υφυπουργός ανέφερε «Οι φίλοι σοσιαλιστές ηγέτες του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, για τις νίκες των οποίων πανηγύριζαν πρόσφατα, θέλουν με αυτά τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ή τα συμφέροντα των πολλών, όπως και εμείς επιδιώκουμε;» και διερωτήθηκε «Γιατί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αυτά ακριβώς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου είχαν αφεθεί ασύδοτα να παραβιάζουν τη νομοθεσία περί του ανταγωνισμού και να βαπτίζουν τα εισαγόμενα προϊόντα ελληνικά, όπως και γιατί οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο χώρο του λιανικού εμπορίου είχαν αποκλεισθεί, τόσο από τον αναπτυξιακό νόμο, όσο και από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση πνίγει το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα και αυξάνει το ωράριο, εξοντώνοντας την κοινωνία». Η συντονίστρια του Τομέα Παραγωγής και Εμπορίου, Ροδούλα Ζήση ανέφερε ότι «η νέα ρύθμιση, επιθυμεί να συρρικνώσει τη μικρομεσαία επιχείρηση και το λιανικό εμπόριο, μειώνοντας το μερίδιο τους στην αγορά και νοθεύοντας τον ανταγωνισμό υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων. Η νέα ρύθμιση, είναι ραμμένη και κομμένη στα μέτρα των πολυεθνικών και των υπερκαταστημάτων».

Η συντονίστρια του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ευνοείται η οικονομία της μεγάλης κλίμακας στα πολυκαταστήματα, θα κλείσουν τα μικρά καταστήματα και θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά. Δεν κατανοούμε γιατί μαζί με τον αυταρχισμό, η κυβέρνηση εισάγει και πάλι τα προνόμια υπέρ των μεγάλων συμφερόντων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή