Βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη εξαπέλυσαν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αφότου ζήτησε τις παραιτήσεις μελών του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ν.Δ.: Υπάρχει υπουργός;
Η Ν.Δ. κατηγορεί τον κ. Πολάκη για θρασύτητα και «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» νοοτροπία και καλεί τον υπουργό Υγείας να παρέμβει.
Ειδικότερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει: «Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε παίρνοντας σπίτι του, χωρίς να έχει οιαδήποτε αρμοδιότητα, τους προσωπικούς φακέλους των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παραβίασε έτσι, εκτός όλων των άλλων, κάθε έννοια της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συνέχισε φτιάχνοντας αυθαίρετα δική του λίστα προσλήψεων την οποία επιχείρησε να επιβάλει στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, θάβοντας την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”. Τώρα, ο κ. Πολάκης ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν δέχτηκε να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του».
Προσθέτει ότι «ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο» και ρωτά: «Υπάρχει, Υπουργός; Τι κάνει, επιτέλους, ο κ. Ξανθός;».
ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση-τσίρκο, να παραιτηθούν σήμερα κιόλας
Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του κάνει λόγο για κυβέρνηση-τσίρκο και ζητά «να παραιτηθούν σήμερα κιόλας».
«Μετά την τελευταία "ηρωική είσοδο" στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ του "πολλά βαρύ" κ. Πολάκη, σήμερα ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ζητούν την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ» αναφέρει η αρμόδια στην Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου και υποστηρίζει ότι «θέλουν να καταργήσουν κάθε έννοια ευνομίας και κάθε θεσμική διαδικασία για να εγκαθιδρύσουν ένα βαθύ κομματικό κράτος όπου όλοι θα υπακούουν τυφλά στις εντολές τους».
Αναφέρει ακόμη ότι ήδη πριν από την τελευταία εξέλιξη τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.
«Αντί να μεριμνήσουν έγκαιρα, ώστε να λειτουργήσουν πλήρως οι ΜΕΘ, όπως κάθε χρόνο και παρά την κρίση, κόπτονται μόνο για τους κομματικούς τους φίλους, ενώ οι ασθενείς και οι οικογένειες τους είναι τα θύματα μιας κυβέρνησης – τσίρκο όπου ο καθένας παρεμβαίνει και εκτελεί το δικό του νούμερο, με τον Πρωθυπουργό σε ρόλο σιωπηλού θεατή» προσθέτει.
«Να παραιτηθούν σήμερα κιόλας, μήπως και αποφύγουμε τον γκρεμό όπου μας οδηγούν» καταλήγει.
Ποτάμι: Η γραφικότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη
Και το Ποτάμι σημειώνει πως «ενώ το σύστημα υγείας κυριολεκτικά καταρρέει, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συνεχίζει απτόητος να αποσυντονίζει τα πάντα»:
«Διορίζει όποιον θέλει, απολύει όποιον θέλει, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνει παντού ερείπια. Σήμερα είναι η σειρά του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τα μαγειρέματα του κ Πολάκη στους διορισμούς προσωπικού στις ΜΕΘ. Το έργο ήταν κακό από την αρχή, αλλά εξελίσσεται ακόμα χειρότερα. Σαν ελληνική ταινία γουέστερν του 60. Η γραφικότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Κάποιος να τον σταματήσει. Όσο είναι καιρός».