Φιλοξενία προσφύγων στο υπό κατάληψη City Plaza

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 15:48
UPD:15:49
A- A A+

Του Μάκη Συνοδινού

Σε κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza (Αχαρνών και Κατριβάνου) προχώρησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής μέλη των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στη πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες. 

Με τον φακό του naftemporiki.gr περιηγηθήκαμε στους χώρους του υπό κατάληψη ξενοδοχείου που παρέμεινε κλειστό για περίπου 6,5 χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων και μιλήσαμε με τους πρώτους πρόσφυγες -κυρίως οικογένειες-  που φιλοξενούνται εκεί και προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν, Κουρδιστάν, Μαρόκο, Ιράν και Ιράκ. 

NAFTEMPORIKI.GR

Η πρώτη εικόνα στο εσωτερικό του ξενοδοχείου δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση ότι το ξενοδοχείο ήταν επί σειρά ετών κλειστό ή ότι τελεί υπό κατάληψη. Κουζίνα, παιδότοπος, καθαρά δωμάτια και κοινόχρηστοι χώροι χωρίς καμία καταστροφή είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίσαμε.

Στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου βρίσκεται η κουζίνα στην οποία εθελοντής μάγειρας ετοιμάζει τρία ξεχωριστά γεύματα την ημέρα για τους πρόσφυγες -πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. Λίγο πιο δίπλα η τραπεζαρία και ο παιδότοπος που εθελοντές απασχολούν τα παιδιά μέχρι τις 10 το βράδυ κάθε μέρα. 

Στη ρεσεψιόν και στον πρωτο όροφο υπάρχουν πίνακες ανακοινώσεων με τα στοιχεία του διαθέσιμου γιατρού, τις ανάγκες που υπάρχουν σε είδη πρώτης ανάγκης αλλά και πληροφορίες για τους εθελοντές οι οποίοι, όπως όμως μας έλεγαν έχουν θέσει και κανόνες για την ομαλή διεξαγωγή του όλου εγχειρήματος, όπως για παράδειγμα: απαγορεύεται σε όλους τους χώρους η κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα στα δωμάτια.

Αυτήν τη στιγμή στο υπό κατάληψη ξενοδοχείο φιλοξενούνται συνολικα 143 ατομα εκ των οποίων 77 παιδιά, τα επτά ασυνόδευτα και τρεις έγκυοι, ενώ σύμφωνα με τους αλληλέγγυους εχουν ξεκίνησει επισκευές και εργασίες και σε άλλους ορόφους, ώστε τις επόμενες μέρες να μπορούν να φιλοξενηθούν και άλλοι πρόσφυγες. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή