ΟΣΕ: Νέα δρομολόγια από Θεσ/νικη για Κων/πολη, Σόφια

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 14:38
UPD:14:39
A- A A+

Μετά την Κωνσταντινούπολη και τη Σόφια, ο ΟΣΕ δρομολογεί γρήγορα τρένα από τη Θεσσαλονίκη προς το Βουκουρέστι, τα Σκόπια και το Βελιγράδι, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης στα εγκαίνια των νέων σιδηροδρομικών συνδέσεων από τη Θεσσαλονίκη προς την Κωνσταντινούπολη και τη Σόφια.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι προωθείται η σιδηροδρομική σύνδεση του

λιμανιού Lom με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έως το 2013, και υπογράμμισε

ότι βασική προτεραιότητα της ελληνικής πολιτικής μεταφορών στη ΝΑ Ευρώπη είναι η ανάπτυξη του Πανευρωπαϊκού Aξονα 10 (Θεσσαλονίκη -Σκόπια - Βελιγράδι - Ζάγκρεμπ - Λιουμπλιάνα -Σάλτσμπουργκ).

«Για την γραμμή Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη, η νέα αμαξοστοιχία έχει το όνομα «Φιλία Εξπρές». Συμβολίζει έτσι τη νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών», υπογράμμισε ο κ. Λιάπης και διευκρίνισε ότι «πρόκειται για μια καθημερινή σύνδεση, που περιορίζει τον χρόνο του ταξιδιού από 14,5 σε 11,5 ώρες.

Το "Φιλία Εξπρές" αναχωρεί κάθε μέρα από Θεσσαλονίκη στις 20.00 και την ίδια ώρα επιστρέφει από Κωνσταντινούπολη. Για τα δύο νέα δρομολόγια προς Σόφια είπε ότι ο χρόνος του ταξιδιού μειώνεται κατά δύο ώρες.

Ο κ. Λιάπης, με ένα έκτακτο δρομολόγιο, θα αναχωρήσει στις 22.00 για την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή