Σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής θα ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 23:25
UPD:27/04/2016 11:26
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης «ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα» θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, μετά από την αναβολή του Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Τουσκ θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων τη Μεγάλη Τρίτη στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών ζήτησαν λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά την ελληνική πρόταση για μηχανισμό «αυτόματης διόρθωσης»  δημοσιονομικών μεγεθών, με την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ωστόσο να δηλώνει αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η εκπρόσωπος του Ταμείου Ντάλια Βελκουλέσκου ανέφερε ότι το Ταμείο δεν αντιλαμβάνεται γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει τα προληπτικά μέτρα.

Κατόπιν τούτου, και μετά από την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γερούν Ντέισελμπλουμ, Μίτσελ Ρέινς, για αναβολή του Eurogroup, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έλαβε την απόφαση να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή