Επαναπροώθηση 17 μεταναστών στην Τουρκία από Χίο και Λέσβο

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 22:57
UPD:23:10
REUTERS/GIORGOS MOUTAFIS

Ο αριθμός όσων θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία αναμένεται να αυξηθεί μετά το Πάσχα, όταν θα αρχίσουν να εξετάζονται οι προσφυγές των αιτούντων άσυλο που η αίτησή τους απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Συνολικά 17 μετανάστες από το Πακιστάν και χώρες της βόρειας Αφρικής επαναπροωθήθηκαν τη Μ. Τρίτη με δύο δρομολόγια πλοίων από τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Για τη Μ. Τετάρτη έχει σχεδιασθεί να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία, αεροπορικώς με πτήση από τη Μυτιλήνη για τα Άδανα, 13 Σύροι οι οποίοι βλέποντας ότι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα ζήτησαν να επιστρέψουν προκειμένου να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης από την Τουρκία στην Ευρώπη.

Ο αριθμός όσων θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία αναμένεται να αυξηθεί μετά το Πάσχα, όταν θα αρχίσουν να εξετάζονται οι προσφυγές των αιτούντων άσυλο που η αίτησή τους απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό.

Από τις πάνω από 300 υποθέσεις που έχουν ολοκληρωθεί σε πρώτο βαθμό, οι περισσότερες είναι απορριπτικές και έχουν κατατεθεί προσφυγές.

Συνολικά οι υποθέσεις που αφορούν τη Λέσβο και διαχειρίζονται από την υπηρεσία ασύλου στο hotspot της Μόριας είναι περισσότερες από 4.000 όμως η διαδικασία προχωρά με εξαιρετικά αργά βήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή