ΠΓΔΜ - Ανησυχία για την επανεμφάνιση ενόπλων αλβανικών ομάδων

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2005 17:44
A- A A+

Η κατάσταση ασφαλείας στην ΠΓΔΜ, επανέρχεται και πάλι στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, μετά την επανεμφάνιση ένοπλης αλβανικής ομάδας στο χωριό Κόντοβο, (10 χλμ. έξω από τα Σκόπια) και την προ ημερών επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του χωριού Βράτνιτσα στην περιοχή του Τετόβου.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπάνκο Τσερβένκοφσκι, καθόρισε γι' αύριο συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στην οποία θα εξεταστεί η κατάσταση ασφαλείας.

«Εάν μέχρι τις 15 Ιουλίου (ημέρα συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας) δεν επιλυθεί η κατάσταση στο Κόντοβο, τότε θα ζητήσω από την κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα να εισηγηθούν συγκεκριμμένους τρόπους για την εξεύρεση λύσης», είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες ο κ. Τσερβένκοφσκι, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας στο χωριό αυτό, το οποίο και στο πρόσφατο παρελθόν ελεγχόταν από την ομάδα του πρώην οπλαρχηγού του UCK, Αγκιμ Κρασνίτσι. Ο Κρασνίτσι εμφανίζεται τακτικά στους τηλεοπτικούς σταθμούς των Σκοπίων και απειλεί ότι εάν επέμβει στο Κόντοβο η «σλαβομακεδονική αστυνομία», τότε θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση και θα υπάρξουν θύματα. Δεν αρνείται ότι η ομάδα του είναι καλά οπλισμένη και ζητά από τις Αρχές της ΠΓΔΜ να παραχωρήσουν σε αυτόν και στην ομάδα του αμνηστεία, για να αποχωρήσει από το χωριό.

Μέσα στην κυβέρνηση πάντως υπάρχουν διαφορετικές οπτικές για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή