Αλληλεγγύη για το προσφυγικό ζήτησε από το ΝΑΤΟ ο Πρ. Παυλόπουλος

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 18:06
UPD:18:06
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ζήτησε από τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ε.Ε. και ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να τελειώσει οριστικά ο πόλεμος στη Συρία» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος την Παρασκευή και εξήγησε ότι τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Τζενς Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι μία ισχυρή Ελλάδα καθιστά το ΝΑΤΟ ισχυρότερο, και επισήμανε ότι «όλοι μαζί πρέπει να ανταποκρινόμαστε και να προσαρμοζόμαστε σ’ ένα πιο δύσκολο περιβάλλον ασφάλειας».

«Η Ελλάδα επηρεάζεται ιδιαίτερα, επειδή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του προβλήματος των μεταναστών και των προσφύγων. Και αυτή τη στιγμή ζουν στη χώρα σας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες» σημείωσε ο επικεφαλής της Συμμαχίας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε να βοηθήσει τη χώρα, αναπτύσσοντας συμμαχικά πλοία στο Αιγαίο, ώστε να σταματήσουν «οι ροές των εγκληματιών και της παράνομης διακίνησης των ανθρώπων».

«Το ΝΑΤΟ παρέχει πρακτική βοήθεια στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος» πρόσθεσε και κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι   συνιστά «μια πλατφόρμα για την καλύτερη συνεργασία Τουρκίας - Ελλάδας, όπως επίσης και ΝΑΤΟ - Ε.Ε.».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή