Κόντρα κυβέρνησης - Ν.Δ. για τα αποθεματικά των νοσοκομείων

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 18:09
UPD:18:09
SOOC/Paleologos Nick
A- A A+

Στην αντεπίθεση πέρασε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στις βολές της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετέφερε άρον άρον τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

«Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης γίνεται κεντρικά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο και προσθέτει: 

«Τον Νοέμβριο του 2015, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που προβλέπει, πρώτον την δημιουργία κοινού ταμείου, και δεύτερον, την υποχρέωση όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης να τοποθετήσουν το αποθεματικό τους εκεί».

Καταλήγοντας, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι επιχειρεί έναν ατυχή αντιπερισπασμό στην επιτυχία των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη στιγμή που η κυβέρνηση ζητά από τα νοσοκομεία να υλοποιήσουν την τυπική τους υποχρέωση.

«Το κόστος της "καθυστερημένης" διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα εκτινάχθηκε στα 5,5 δισ. ευρώ» σημείωνε νωρίτερα στη δική της ανακοίνωση η Ν.Δ., συμπληρώνοντας ότι «την ίδια ώρα, συνεχίζει την εσωτερική στάση πληρωμών που ξεκίνησε πέρυσι και τον αναγκαστικό δανεισμό, "σκουπίζοντας" όλα τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουν απομείνει». 

Η Ν.Δ. χαρακτήριζε «τελευταίο τους σημερινό "θύμα", τα αποθεματικά των νοσοκομείων, που μεταφέρονται άρον – άρον  στην Τράπεζα της Ελλάδας».

«Οι ήττες είναι αλλεπάλληλες, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να θριαμβολογεί» κατέληγε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή