Τι λένε στο Μαξίμου για τις αντικρουόμενες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 20:44
UPD:23:08
FOSPHOTOS/Panayotis Tzamaros

Στο Μαξίμου θεωρούν δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι την Παρασκευή με την τελική συμφωνία να έρχεται την Πέμπτη 28 Απριλίου σε ένα έκτακτο Eurogroup. 

A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Συνεχίστηκαν και την Τετάρτη οι αντικρουόμενες δηλώσεις αξιωματούχων για το κλείσιμο της αξιολόγησης προκαλώντας εύλογη ανησυχία στο Μαξίμου κυρίως για το ενδεχόμενο νέων καθυστερήσεων.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων.

Στον αντίποδα Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος κατά πολλούς είναι ο πρόεδρος του EWG Τ. Βίζερ, μιλώντας στο Bloomberg, δήλωσε ότι πρώτα θα υπάρξει συμφωνία στα μεγάλα θέματα (ασφαλιστικό-φορολογικό-«κόκκινα» δάνεια), θα νομοθετηθούν τα έξτρα μέτρα –χωρίς να εφαρμοστούν- θα περάσει η συμφωνία από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών και μετά θα υπάρξει η όποια εκταμίευση.

Πίσω από αυτές τις αντικρουόμενες δηλώσεις η κυβέρνηση βλέπει κόντρα Γιούνκερ - Σόιμπλε.       

Στο διά ταύτα κυβερνητική πηγή επιβεβαιώνει στο naftemporiki.gr ότι αυτή τη στιγμή η προσοχή του Μαξίμου είναι στραμμένη στη διαπραγμάτευση στο Χίλτον.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή υπάρχει προσέγγιση στο θέμα των έμμεσων φόρων, στο ασφαλιστικό δεν υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις για το ν/σ, για το αφορολόγητο υπάρχουν οι γνωστές τρεις προτάσεις (ΔΝΤ, Αθήνα, Κομισιόν), ενώ αναμένεται νέα ολονυχτία για τα «κόκκινα» δάνεια.

Με βάση τα παραπάνω στο Μαξίμου θεωρούν δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι την Παρασκευή με την τελική συμφωνία να έρχεται την Πέμπτη 28 Απριλίου σε ένα έκτακτο Eurogroup. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή