Τουρκία: Ποινή φυλάκισης 508 ετών σε δάσκαλο για κακοποίηση ανηλίκων

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 18:28
UPD:20:43
REUTERS/MURAD SEZER

Η υπόθεση είχε προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή, αλλά και κατηγορίες κατά της κυβέρνησης, σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τα οποία φιλοξενούνται σε ιδρύματα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σε φυλάκιση 508 ετών και τριών μηνών καταδικάστηκε ένας 54χρονος δάσκαλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση 10 παιδιών τα οποία φιλοξενούνταν σε ξενώνες ιδρύματος, στο Καραμάν της Τουρκίας, σύμφωνα με το Reuters.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Μουχάρεμ Μπουγιουκτούρκ το διάστημα μεταξύ 2012 και 2015 κακοποίησε σεξουαλικά 10 αγόρια ηλικίας 12 έως και 14 ετών, στα οποία παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.

Ο Μπουγιουκτούρκ συνελήφθη την 13η Μαρτίου μετά την κατάθεση μηνύσεων από τις οικογένειες των παιδιών που κακοποιήθηκαν.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή, αλλά και κατηγορίες κατά της κυβέρνησης, σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τα οποία φιλοξενούνται σε ιδρύματα.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατηγόρησε την υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, Σεμά Ραμαζάνογλου, ότι υπερασπίστηκε το θρησκευτικό ίδρυμα στο οποίο εργαζόταν ο κατηγορούμενος.

«Ο διεστραμμένος που διέπραξε τις σεξουαλικές κακοποιήσεις βρίσκεται στην φυλακή. Τώρα, τι θα κάνουμε με τους διεστραμμένους πολιτικούς;» αντεπιτέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή