Televisa: Αύξηση των καθαρών κερδών από τις πολιτικές διαφημίσεις

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2005 13:46
A- A A+

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από διπλάσια καθαρά κέρδη, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο, η Grupo Televisa SA, το μεγαλύτερο ισπανόφωνο τηλεοπτικό κανάλι στον κόσμο, καθώς οι Μεξικανοί πολιτικοί, αύξησαν τις καμπάνιες τους, εν όψει τον προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους.

Τα καθαρά κέρδη της Televisa, αναρριχήθηκαν στο 1,28 δισ. πέσος (119 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 482 εκατ. πέσος, πριν από ένα χρόνο, όταν μειώθηκαν κατά 992 πέσος, εξ αιτίας των ζημιών που είχαν σχέση, με το τμήμα της δορυφορικής της. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των τεσσάρων οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. πέσος.

«Η εταιρεία, η οποία έχει περίπου τα 3/4 των Μεξικάνων τηλεθεατών, είναι πιο κερδοφόρα, κυρίως λόγω των πολιτικών διαφημίσεων, για τις προεδρικές εκλογές τον Ιούλιο του 2006», ανέφερε η Stephane Barthelemy, διαχειρίστρια κεφαλαίων της State Street Banque SA, στο Παρίσι, που κατέχει περισσότερο από ένα εκατομμύριο μετοχές της εταιρείας.

«Ενας λόγος που προτιμάμε την Televisa, είναι ότι μπορεί να αποσπάσει την εσωτερική ανάπτυξη του Μεξικό, καθώς επίσης και την αύξηση των διαφημίσεων, που γίνονται για τις προεδρικές εκλογές», συμπλήρωσε η ίδια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 6,5%, στα 7,86 δισ. πέσος, μετά τις πολιτικές διαφημίσεις, σε συνδυασμό με την αύξηση των συνδρομητών δορυφορικής τηλεόρασης.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 16%, στα 2,7 δισ. πέσος, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, (EBITDA), αυξήθηκαν 13%, στα 3,25 δισ. πέσος.

Οι μετοχές της Televisa, έχουν σημειώσει άνοδο 4% από την έναρξη του έτους, έναντι ανόδου 9% του γενικού δείκτη του Χρηματιστηρίου. Σήμερα, οι μετοχές της στο Mexico City, σημείωσαν άνοδο 41 σεντάβος, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 34,98 πέσος η μία.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV