Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα δεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 11:49
UPD:12:56
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και απαραίτητος όρος για τη συλλογική ευημερία.

A- A A+

Και σήμερα ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ «εξαργυρώνει γραμμάτια» προς τους αντιεξουσιαστές, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ασφάλεια.

«Έχετε αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στην ασφάλεια», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν θα δεχθούμε και οι πολίτες δεν θα το επιτρέψουν, μία χώρα ξέφραγο αμπέλι στο όνομα μίας δήθεν ελευθερίας και προάσπισης των δικαιωμάτων». «Διαλύουμε σήμερα ένα μεταπολιτευτικό ταμπού, μία αγκύλωση που έχει επιβάλλει μία περιθωριακή αριστερίστικη λογική», επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

«Σας ενοχλεί αυτή η συζήτηση, το δείχνει και η γλώσσα του σώματός σας. Η συζήτηση αυτή έχει γίνει με όρους πολιτικής ηγεμονίας της Αριστεράς τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι «κάποιοι έμπλεξαν την ασυδοσία με την ελευθερία και εγκατέλειψαν δύο βασικά αξιώματα: α) ότι η ελευθερία κάθε πολίτη σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου και τα όρια τα θέτει το κράτος και β) η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί κεντρικό πυλώνα του κράτους, δεν εκχωρείται και δεν παραχωρείται». Κάποιοι βάφτισαν ελευθερία τις καταλήψεις δημοσίων πανεπιστημίων, τις διαδηλώσεις και τις καταδρομικές επιχειρήσεις από τα Εξάρχεια, ανέφερε ως παράδειγμα.

«Η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά την χαλαρή σχέση ενός τμήματος του πολιτικού συστήματος με την βία. Και η αλήθεια είναι ότι ένα τμήμα της Αριστεράς αρνείται να καταδικάσει την βία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για να συμπληρώσει: «Αναφέρομαι και στη λεκτική βία, στους προπηλακισμούς, στη χυδαιότητα των δήθεν πολιτικών κατήγορων που μιλούσαν για προδότες και γερμανοτσολιάδες, εκείνους που έστηναν κρεμάλες – πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σήμερα στα έδρανα».

ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Με τι ηθικό έρεισμα κατηγορείτε τη Ν.Δ. για εθνική ανευθυνότητα;», απάντησε ο Κκ Μητσοτάκης στην κριτική του Πρωθυπουργού. «Λέτε ότι εμείς δυσφημούμε την εικόνα της χώρας και δεν την δυσφημεί η εικόνα που επιτρέψατε να δημιουργηθεί στον Πειραιά;», είπε και πρόσθεσε ότι «μόνο στην Ελλάδα βαφτίζεται η ανομία ανθρωπισμός και η καταπάτηση  σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Πριν από λίγες μέρες δυνάμεις των Σκοπίων προέβησαν σε πράξεις τήρησης της τάξεως εντός της ελληνικής επικράτειας, διότι υπάρχει πλήρης απουσία του κράτους στην Ειδομένη, το πιο ευαίσθητο σημείο του ελληνικού κράτους», είπε και πρόσθεσε ότι στο Ελληνικό «οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι εκτός ελέγχου και για την υγεία και για την ασφάλεια».

«Εκπέμπουμε την δημόσια κραυγή αγωνίας για την υγεία τόσο των προσφύγων όσο και των κατοίκων. Να σταματήσει η καραμέλα του ανθρωπισμού. Πηγαίνετε να δείτε πού πήγε ο ανθρωπισμός της πρώτης φοράς Αριστερά». «Τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου και μέρα με τη μέρα οι τοπικές κοινωνίες ανησυχούν όλο και περισσότερο», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι οι «αλληλέγγυοι» «έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία στους πρόσφυγες από το κράτος» και διευκρίνισε ότι «εμείς ζητάμε κλειστά κέντρα μόνο για τους παράτυπους μετανάστες». «Γιατί τα ξεχνάτε; Τα είπαμε και στο Προεδρικό και υπάρχουν και μάρτυρες. Έρχεστε τώρα να κλείσετε το μάτι στους '53' του ΣΥΡΙΖΑ;», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε έμμεση αναφορά και στην πρόσφατη επίθεση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μιλώντας για «το άβατο των Εξαρχείων που παραμένει». «Οι άνθρωποι αυτοί στοχοποιούν και μέσα ενημέρωσης», είπε και αναρωτήθηκε: «μήπως και σήμερα υπάρχει ανοικτή γραμμή κάποιων στελεχών σας και του αντιεξουσιαστικού χώρου; Μην σπεύδετε να μας κατηγορήσετε για σπέκουλα. Να θυμίσω ποια ήταν η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου; Η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των φυλακισμένων και η αποφυλάκιση Ξηρού».

«Αναρωτιέμαι αν και σήμερα εξαργυρώνετε κάποια γραμμάτια. Η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη βία χαμηλής έντασης εκτρέφει τη βία. Η απόσταση που χωρίζει μία βαριοπούλα από μία μολότοφ και τελικά ένα καλάσνικοφ είναι μικρή. Η είναι η θεωρία των 'σπασμένων παραθύρων'», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και προειδοποίησε ότι «αυτό κινδυνεύει να εκθρέψει μία νέα γενιά τρομοκρατών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή