Ρίτα Αντωνοπούλου: …μέχρι εδώ μας έφερε «ο παρτακισμός και η έλλειψη συνείδησης…»

Η ερμηνεύτρια μιλά με αφορμή τη μουσική παράσταση «Το ένα φέρνει τ’ άλλο»
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 05:57
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Τραγουδώντας μια μουσική ιστορία που στόχο έχει, στο τέλος της, να φύγουμε, νιώθοντας ότι τα είπαμε όλα, ότι μιλήσαμε ουσιαστικά, ότι ταξιδέψαμε, ότι φτάσαμε λίγο πιο κοντά στον προορισμό μας, ο καθένας στον δικό του, η ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου μάς μιλά για τη μουσική παράσταση «Το ένα φέρνει τ’ άλλο», που θα παρουσιάσει στη μουσική σκηνή «Σφίγγα», το Σάββατο 23 Απριλίου, στις 10.30 το βράδυ.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου θα ερμηνεύσει τραγούδια που αγαπά, τραγούδια από την πορεία της στον μαγικό χώρο της μουσικής που τη σημάδεψαν ή που σημάδεψε, που ήθελε πάντα να πει, από το ελληνικό, αλλά και το διεθνές ρεπερτόριο, τραγούδια που ο κόσμος έχει μέσα του, που το ένα θα φέρει το άλλο, συνδεόμενα με ένα πολύχρωμο νήμα λόγου και συναισθημάτων, είτε προσωπικών, είτε αποφθεγμάτων και ποιημάτων, και μιλά για αυτήν τη βραδιά, για το παρόν και για το μέλλον μας.

Περιγράψτε μας το μουσικό τοπίο αυτής της βραδιάς.

Ταξίδι είναι… Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι, το οποίο φιλοδοξεί να είναι από αυτά, που όσοι το ζήσουν θα το αναπολούν. Το τοπίο εναλλάσσεται, καθώς εναλλάσσονται οι ιστορίες, που διηγούμαι μέσα από κάθε τραγούδι. Με τον ίδιο τρόπο, εναλλάσσονται και τα συναισθήματα. Κυρίως, είναι ένα φυσικό μουσικό τοπίο, με την έννοια της αλήθειας που συνοδεύει τη διάθεση, με την οποία το παρουσιάζουμε.

Ποια θα είναι η συντροφιά σας, επί σκηνής;

Τρεις καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοί που μου κάνουν την τιμή να με συνοδεύουν, και μουσικά και ψυχικά. Στο κοντραμπάσο, είναι ο Σταύρος Καβαλιεράτος, ο οποίος έχει συνεργαστεί με όλους τους σπουδαίους συνθέτες και τραγουδιστές αυτής της χώρας. Στην κιθάρα και την ενορχήστρωση της παράστασης, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, σπουδαίος σολίστ και συνθέτης. Και στα πνευστά, ο πολύπειρος και πολύ γνωστός Θύμιος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει τέτοια πορεία στον μουσικό χώρο, που, για όσους παρακολουθούν τη μουσική που αγαπάμε τις τελευταίες δεκαετίες, είναι άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία. Τους ευχαριστώ θερμά.

«Το ένα φέρνει τ’ άλλο». Αναλογιζόμενη τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, τι μας έφερε μέχρι εδώ;

Ο παρτακισμός και η έλλειψη συνείδησης, αν πρέπει απλά να δώσω έναν τίτλο. Γιατί, αλλιώς, αυτό το θέμα ανοίγει μεγάλη συζήτηση.

Τι προσδοκάτε για το μέλλον μας;

Δικαιοσύνη… αν και νιώθω σαν να απάντησα στα καλλιστεία ότι θα ήθελα ευτυχία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

ELENI POUPOULIDOU NDP
Πληροφορίες

Μουσική σκηνή «Σφίγγα»: Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής (πεζόδρομος Κιάφας 13) - Αθήνα, τηλ.: 211 4096149 και 6987 844845.

 

Προτεινόμενα για εσάς