Φεστιβάλ Καννών: Στην «Εβδομάδα Κριτικής» η νέα ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 00:55

Για την επέτειο των 55 χρόνων της «Εβδομάδας Κριτικής», που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 20 Μαΐου, τα βραβεία θα απονείμει μια ξεχωριστή κριτική επιτροπή.

A- A A+

Παγκόσμια πρεμιέρα στην 55η «Εβδομάδα Κριτικής» των Καννών θα κάνει η νέα μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, με τίτλο «Limbo». H ταινία είναι μία από τις μόλις δέκα μικρού μήκους από όλο τον κόσμο που θα διαγωνιστούν για τα βραβεία Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά Φεστιβάλ του κόσμου, μετά το «Washingtonia» (2014) που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Βερολίνου και το «Yellow Fieber» (2015), το οποίο συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Λοκάρνο.

Για την επέτειο των 55 χρόνων της «Εβδομάδας Κριτικής», που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 20 Μαΐου, τα βραβεία θα απονείμει μια ξεχωριστή κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από πέντε σημαντικούς σκηνοθέτες που ξεχώρισαν με την πρώτη ή δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία τους από το 2011 και μετά, στην «Εβδομάδα Κριτικής».

Limbo.

Η ταινία «Limbo» αφορά́ μια πολύ́ τρυφερή́ και ευαίσθητη ιστορία που εκτυλίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Μια παρέα δώδεκα μικρών αγοριών περνά τις ημέρες της ανέμελα, βουτώντας στα νερά́ της λιμνοθάλασσας, ψαρεύοντας και κολυμπώντας. Το ενδιαφέρον τους μονοπωλούν οι φήμες για μια φάλαινα που έχει ξεβραστεί σε κάποια κοντινή́ ακτή́. Τα παιδιά́ πιστεύουν πως η φάλαινα είναι ακόμη ζωντανή́.

Κωνσταντίνα  Κοτζαμάνη.

Συντελεστές
Felix Margenfeld, Άγγελος Ντάνος, Lucjano Cani, Χάρης Φούντας, Χρήστος Ψυχράμης, David Szymczak, Νίκος Κασσαβέτης, Θωμάς Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Παττακός, Νίκος Γουβέλης, Αγγελος Καλδάνης, Δημήτρης Ξηρός, Παναγιώτης Ραπούσης, Effi Rabsilber.

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, παραγωγοί: Μαρία Δρανδάκη, Ron Dyens, διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας, μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης, μουσική: Lawrence English, σκηνικά: Δάφνη Καλογιάννη, κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα, ήχος: Νίκος Έξαρχος, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Lionel Guenoun, μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου.
 

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη είναι απόφοιτος του τμήματος Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες της έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ και έχουν κερδίσει βραβεία.

Washingtonia.

Η ταινία της «Washingtonia» έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου 2014. Την ίδια χρονιά, η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το «Washingtonia» κέρδισε το βραβείο EFA Award  στο Φεστιβάλ της Γάνδης και ήταν υποψήφιο ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά βραβεία 2015.  Μέχρι σήμερα, η ταινία έχει συμμετάσχει σε πάνω από 120 διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει πωληθεί σε κανάλια σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Τον Ιούλιο του 2015, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη ήταν ανάμεσα στους δέκα Ευρωπαίους νέους σκηνοθέτες που επελέγησαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πρόγραμμα Future Frames στο 50ο Karlovy Vary Film Festival 2015. Η τελευταία μικρού μήκους ταινία της «Yellow Fieber» συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους του Φεστιβάλ του Λοκάρνο 2015, Pardo di Domani.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς