ΠΑΣΟΚ: Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης απορρύθμιση της οικονομίας και της κοινωνίας

«"Παιχνιδάκια" για εσωτερική νεοδημοκρατική κατανάλωση τα περί πρόωρων εκλογών»
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 17:38
A- A A+

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση ότι «με κάθε μέτρο που παίρνει, με κάθε νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή πλήττει τα συμφέροντα των πολλών υπέρ των συμφερόντων των ολίγων».

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασάκης, οι δήθεν μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι απορρύθμιση της οικονομίας, απορρύθμιση της κοινωνίας. «Η ασυδοσία στην αγορά εργασίας δεν είναι μεταρρύθμιση. Είναι μεταφορά εισοδήματος από τους εργαζόμενους στους εργοδότες. Η υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν είναι μεταρρύθμιση. Είναι αυταρχισμός και αυθαιρεσία» σημείωσε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιωργου Αλογοσκούφη, ο κ. Αθανασάκης υπογράμμισε ότι «η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση λειτουργεί κάτω από τον πανικό της μαύρης τρύπας την οποία δημιουργεί καθημερινά η πολιτική της, την οποία δημιουργεί καθημερινά η δική της διαχείριση της οικονομίας, μιας οικονομίας που, εξαιτίας της απογραφής, και του τρόπου που την έκανε η Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται υπό επιτήρηση με πολύ περιορισμένες δυνατότητες κινήσεων, με ευθύνη της κυβέρνησης.

«Όσες δηλώσεις κι αν κάνει ο κ. Αλογοσκούφης δεν μπορεί να αλλάξει και δεν μπορεί να αποκρύψει το γεγονός ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού πάει από το κακό στο χειρότερο, με συνεχή υστέρηση των εσόδων και υπέρβαση των δαπανών», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του κ. Έβερτ να ενσωματωθούν οι υπερωρίες και τα επιδόματα στο βασικό μισθό, να υπάρξει καταγραφή υπερωριών από Επιτροπή εργαζομένων και εργοδοτών και να υπάρξει μια καταγραφή το τι ισχύει διεθνώς, ο κ. Αθανασάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση και αυτή τη φορά δεν έχει καταφέρει να πείσει ούτε τον κ. Έβερτ, ούτε, δηλαδή, τον πρώην αρχηγό της, όπως δεν έχει καταφέρει να πείσει και τη ΔΑΚΕ η οποία μετέχει στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

Τέλος όσον αφορά τις δηλώσεις Μεϊμαράκη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε χαρακτηριστικά ότι «αυτά είναι παιχνιδάκια για μικρά παιδιά, είναι «τζάμπα μαγκιές» για εσωτερική νεοδημοκρατική κατανάλωση, είναι καμπανάκια για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για να περιορίζουν τις υπαρκτές διαφωνίες τους».

«Τα παιχνιδάκια αυτά», πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης, «δεν έχουν νόημα και πολύ μας έχουν απασχολήσει. Δεν μπορώ να είμαι στη σκέψη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τέτοιες σκέψεις απλά αποτελούν ομολογία αποτυχίας και αν εφαρμοζόταν θα ήταν και πολιτική αυτοκτονία για τη Νέα Δημοκρατία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή