Χιλή: Ένας νεκρός και επτά αγνοούμενοι από σφοδρές βροχοπτώσεις στο Σαντιάγο

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 06:42
UPD:08:01
REUTERS/IVAN ALVARADO

Συνολικά επτά άτομα αγνοούνται, 95 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και περίπου 80.000 άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

 

A- A A+

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλα επτά αγνοούνται στην κεντρική Χιλή από κατολισθήσεις και υπερχιλίσεις ποταμών που προκλήθηκαν λόγω των καταρρακτωδών βροχών.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε από κατολίσθηση στην κοιλάδα Σαν Χοσέ ντε Μάιπο, μια ορεινή περιοχή νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο, ενώ η αστυνομία ανέστειλε τις έρευνες για τρία άτομα που αγνοούνται μετά από κατολίσθηση στην ίδια περιοχή μέχρι την ανατολή του ήλιου σήμερα.

Συνολικά επτά άτομα αγνοούνται, 95 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και περίπου 80.000 άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, σύμφωνα με το γραφείο διαχείρησης κρίσεων της Χιλής, Ονέμι.

REUTERS/IVAN ALVARADO

Τις τελευταίες τέσσερις μέρες, η στάθμη των βροχοπτώσεων έφτασε τα 80 χιλιοστά. Χώμα και αντικείμενα παρασύρθηκαν από τα βουνά των Άνδεων στο σύστημα πόσιμου νερού του Σαντιάγο. Περίπου 4 εκατομμύρια άτομα έμειναν χωρίς νερό.

Οι νεροποντές ανάγκασαν επίσης την διεθνή μεταλλευτική εταιρεία Anglo American και την κρατική παραγωγό Codelco να διακόψουν τη λειτουργία δύο κεντρικών μεταλλείων χαλκού τα οποία ευθύνονται συνολικά για την παραγωγή 880.000 τόνων χαλκού το χρόνο.

Πολλά σχολεία στο Σαντιάγο και σε γειτονικές παράλιες πόλεις ανέστειλαν τα μαθήματα για σήμερα, ενώ οι δρόμοι σε μερικά τμήματα της πόλης πλημμύρισαν από νερά αφού ξεχείλησε ο ποταμός Μαπότσο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή