Πολλαπλό μέτωπο κινητοποιήσεων για το ωράριο των καταστημάτων

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005 07:19
A- A A+

ΠΟΛΛΑΠΛΟ μέτωπο κινητοποιήσεων οργανώνουν τα συνδικάτα, την ώρα που το νομοσχέδιο για το ωράριο των καταστημάτων, κατατίθεται σήμερα προς ψήφιση στο θερινό τμήμα, ενώ το νομοσχέδιο για την επέκταση του οκταώρου στις 10 ώρες και τη μείωση του κόστους των υπερωριών, θα συζητηθεί αύριο, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Εμποροι και βιοτέχνες απαντούν σήμερα, με συμβολικούς αποκλεισμούς γεφυρών και εθνικών οδών. Σε μία ώρα θα αποκλείσουν τη γέφυρα του Νέστου, τον Προμαχώνα και τα Τέμπη, ενώ στις 6 το απόγευμα, θα αποκλείσουν τον Ισθμό.

Απεργιακές κινητοποιήσεις για το εργασιακό, θα αποφασίσει σήμερα η ΓΣΕΕ, σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ.

Την αντίθεσή της για τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, για τις εργασιακές σχέσεις, εξέφρασε η ΓΣΕΕ, με επιστολή της προς τον υπουργό Απασχόλησης, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων.

Η ΓΣΕΕ, διαφωνεί με την αύξηση του χρόνου υπερεργασίας, η οποία θα πραγματοποιείται με διευθυντικό δικαίωμα, τη δραστική μείωση του κόστους των υπερωριών, την παροχή στην εργοδοτική πλευρά υπερβολικού χρόνου διευθέτησης, σε ετήσια βάση χωρίς ανταλλάγματα υπέρ των εργαζομένων και τον αποκλεισμό του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, σε περίπτωση διαφωνίας, μεταξύ του εργοδότη και του σωματείου μιας επιχείρησης.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, σε σχέση με τις αποφάσεις που έχει πάρει για το ωράριο, διεμήνυσε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Metro», ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, προσθέτοντας, ότι έγινε ο απαραίτητος διάλογος, προκειμένου να υπάρξει μία πιο άρτια και ισορροπημένη ρύθμιση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, δήλωσε, ότι οι δήθεν μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, είναι απορύθμιση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, απάντησε, ότι η κυβέρνηση παίρνει τις σωστές αποφάσεις, με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή