Στην... Ελλάδα των ΗΠΑ βρέθηκε ο Τέρενς Κουίκ

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 00:03
UPD:07:26
twitter/ Terens Quick
A- A A+

Το «ευχαριστώ» της Ελλάδας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετέφερε στην πόλη Ελλάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε την Κυριακή στο δημαρχείο της πόλης.

«Ήταν μία παράλειψη πολλών δεκαετιών. Η πόλη Σαουθαμπτον που βρίσκεται βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, το 1821-22, μόλις οι τότε κάτοικοί της έμαθαν ότι ξέσπασε στην Ελλάδα η Επανάσταση της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό, ομόφωνα άλλαξαν την ονομασία τους σε Ελλάδα, η οποία είναι και η μοναδική πόλη στον κόσμο που φέρει αυτό το όνομα» ανέφερε ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ που βρέθηκε στις εκδηλώσεις στις ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο πρόξενος στη Νέα Υόρκη Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του HANC, εκπρόσωποι των 1.100 ελληνικής καταγωγής - κυρίως πρώτης γενιάς - οικογενειών της περιοχής, όλοι οι επίσημοι φορείς της πόλης, τοπικοί βουλευτές και εκπρόσωποι της Πολιτείας.

Στον Τέρενς Κουίκ ο δήμος της Ελλάδας παρέδωσε αναμνηστικά δώρα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το τέλος της επίσημης τελετής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ξεναγήθηκε στα σχολεία της πόλης, που όλα φέρουν ελληνικά ονόματα, όπως Αθηνά, Αρκαδία, Ολυμπία, αλλά και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή