Super League: «Αυλαία» στην κανονική περίοδο με ματς-φωτιά για μία θέση και το πλασάρισμα στα play offs

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 08:30
UPD:16:07
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Πέφτει σήμερα η «αυλαία» της κανονικής περιόδου στη Super League (30ή αγωνιστική) με άκρως ενδιαφέροντα ματς για τις θέσεις των play offs.

Ο Ολυμπιακός θα κάνει γιορτή στο Καραϊσκάκη για την κατάκτηση του τίτλου, με τα εισιτήρια του αγώνα με την Καλλονή να έχουν εξαντληθεί από τα μέσα της εβδομάδας. Σε άλλα γήπεδα, όμως, προμηνύεται πραγματική μάχη, καθώς μετά την μείωση της ποινής του ΠΑΟΚ (από -5 με σε -3) ο «δικέφαλος» του Βορρά «κλείδωσε» και μαθηματικά τη συμμετοχή του στο μίνι πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει, ωστόσο, το παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Χανιά μόνο αδιάφορο δεν θα είναι και για τις δύο ομάδες.

Οι Θεσσασλονικείς «καίγονται» για το «διπλό» για να πλασαριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει της ειδικής βαθμολογίας των αγώνων κατάταξης που θα ακολουθήσει. Και οι γηπεδούχοι, όμως, θέλουν τη νίκη και ταυτόχρονα συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων για να ελπίζουν στην 6η θέση, που μπορεί τελικά να δώσει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παιχνίδια, Λεβαδειακός-ΑΕΚ και Πανιώνιος-Ατρόμητος. Η Ένωση θέλει πάση θυσία το «τρίποντο», ενώ περιμένει να εκδικαστεί η έφεση που κατέθεσε κατά της ποινής αφαίρεσης των τριών βαθμών για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Ατρόμητο.

Τα δεδομένα είναι πολύ πιθανό να ανατραπούν και στην περίπτωση που ο Πανιώνιος δεν δικαιωθεί και δεν λάβει άδεια συμμετοχής στα play offs. Aυτό θα σημαίνει πως την τελευταία αγωνιστική θα γίνει γνωστή η τέταρτη ομάδα του μίνι πρωταθλήματος αλλάζοντας και την «βάση» από την οποία υπολογίζεται η βαθμολογία.

Την, πιθανότατα «προνομιούχο», 6η θέση διεκδικούν ο ΠΑΣ Γιάννινα (39β.), ο Πλατανιάς (38β.) και ο Αστέρας Τρίπολης (38β.) ενώ αν στον Ατρόμητο (36β.) επιστραφούν οι βαθμοί της ποινής μπαίνουν και εκείνοι στο κόλπο.

Οι Ηπειρώτες αγωνίζονται στα Πηγάδια κόντρα στη Ξάνθη και με νίκη επί της ακριτικής ομάδας θα τερματίσουν στην 6η θέση, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα υπόλοιπα ματς.

Το σημερινό πρόγραμμα (όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 19:00): Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης-Βέροια, Πανιώνιος-Ατρόμητος, Πλατανιάς-ΠΑΟΚ, Λεβαδειακός-ΑΕΚ, Παναθηναϊκός-Πανθρακικός, Ολυμπιακός-Καλλονή, Ηρακλής-Παναιτωλικός.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις