Πάπας Φραγκίσκος: Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί, αλλά άνθρωποι

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 15:04
UPD:17:52
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Έκκληση για κοινή προσπάθεια ώστε να βρεθούν λύσεις στο προσφυγικό απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την ομιλία του στο λιμάνι της Μυτιλήνης, λίγο πριν την κοινή δέηση για τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

Οι ανησυχίες των θεσμών και του κόσμου στην Ευρώπη είναι κατανοητές και θεμιτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες πάνω από αριθμοί είναι κυρίως άνθρωποι, επισήμανε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας. Επανέλαβε επίσης τον θαυμασμό του προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος, όπως είπε, «παρά τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτή την καρδιά και ανοιχτές τις πόρτες του».

«Σήμερα θα ήθελα να ανανεώσω την έκκληση μου για βοήθεια. Πολλοί πρόσφυγες που είναι στην Ελλάδα διαβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον, πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Επανέλαβε ακόμη ότι «τα φράγματα οδηγούν σε διαιρέσεις» και οι διαιρέσεις, όπως είπε, «αργά ή γρήγορα προκαλούν συγκρούσεις».

EURONEWS

Στη συνέχεια ο Πάπας Φραγκίσκος,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος έκαναν κοινή δέηση για όσους έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου προσπαθώντας να φτάσουν σε ένα ασφαλές μέρος για να αποφύγουν τα δεινά του πολέμου.

Σε μια συμβολική κίνηση Φραγκίσκος, Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος πέταξαν στεφάνια στα νερά του Αιγαίου στη μνήμη όλων εκείνων και κυρίως των παιδιών που πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στα ελληνικά νησιά.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, από όπου ο Πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει από το νησί.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή