Euroleague: Νέα ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λαμποράλ (78-82) και δύσκολα για Βερολίνο

Κρίμα για τον Διαμαντίδη που ήταν μία ομάδα μόνος του
Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 00:02
UPD:00:15
A- A A+

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε στο δεύτερο ματς των play offs ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε ξανά μέσα σε 48 ώρες από τη Λαμποράλ Κούτσα, αυτή την φορά στην παράταση (73-73 ο κανονικός αγώνας) με 82-78 και, πλέον, το έργο του για πρόκριση στο final 4 του Βερολίνου γίνεται πολύ δύσκολο.

Η ισπανική ομάδα έκανε το 2-0 στη σειρά και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» για το Βερολίνο, μιας και ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στη γερμανική πρωτεύουσα θέλει τρεις νίκες, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν σαφώς καλύτερη από αυτή της περασμένης Τετάρτης, ωστόσο, παίκτες-κλειδιά του τριφυλλιού όπως ο Φελντέιν (5), αλλά και ο Καλάθης (4) έμειναν σε... ρηχά νερά. Μόνος του πάλευε στο δεύτερο μέρος ο Διαμαντίδης που τελείωσε το ματς με 17 πόντους, με απίστευτη εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση, ενώ 10 πέτυχε ο Ραντούλιτσα και ο εξαιρετικός σήμερα Κούζμιτς πρόσθεσε άλλους 11. Ο Ουίλιαμς «ξύπνησε» στο τέλος, πέτυχε 12 πόντους, αλλά σε γενικές γραμμές δε βοήθησε ούτε σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Άνταμς με 24 πόντους και 5/11 τρίποντα ήταν ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού. Με 14 τελείωσε το ματς ο Γιάννης Μπουρούσης που ήταν πολύ καλός στην παράταση.

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα της περασμένης Τετάρτης. Με καλή άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του 20λεπτου, ιδιαίτερα πάνω στον Μπουρούση (πέτυχε μόλις 4 πόντους) και καλά ποσοστά στα δίποντα, οι «πράσινοι» ξέφυγαν δύο φορές στο σκορ με +8 και +5, αλλά η Λαμποράλ έβρισκε πάντα τις λύσεις και «επέστρεφε» στο ματς.

Τα επτά λάθη που έκανε η ελληνική ομάδα στο διάστημα αυτό έναντι 5 των γηπεδούχων σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο ισχνό προβάδισμα με το οποίο μπήκε στ΄ αποδυτήρια η Λαμποράλ (38-36), ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η διαιτησία έπαιξε το ρόλο της σφυρίζοντας όλες τις επαφές των παικτών του Παναθηναϊκού προς τους αντιπάλους τους, ενώ δεν έκανε το ίδιο και από την αντίθετη πλευρά.

Ο Άνταμς με 9 πόντους (2/3 τρίποντα) έκανε ζημιά στον Παναθηναϊκό, ενώ άλλους τόσους σημείωσε και ο Τζέιμς που προκάλεσε πολλά προβλήματα στον Καλάθη. Από το «τριφύλλι» ο Ραντούλιτσα με 8 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ πολύ καλή δουλειά έκαναν και οι Κούζμιτς (5), Χέινς (5) και Φελντέιν (5).

Η Λαμποράλ μπήκε «ζεστή» στο τρίτο 10λεπτο και με τρία τρίποντα στο ξεκίνημα ξέφυγε με 9 πόντους (50-41), αλλά ο Διαμαντίδης είχε διαφορετική άποψη. Με 11 πόντους του αρχηγού ο Παναθηναϊκός «επέστρεψε» στο παιχνίδι και με το φόλοου το Φώτση σε «νεκρό χρόνο» η διαφορά κατέβηκε στο -3 (54-51).

Οι γηπεδούχοι απόκτησαν... αέρα 10 πόντων στην έναρξη της 3ης περιόδου (61-51), αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης το «πήρε προσωπικά». Παίζοντας σαν... έφηβος και πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια, με αποκορύφωμα το τρίποντο στα τελευταία 8 δευτερόλεπτα, ο αρχηγός κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό και οδήγησε το ματς στην παράταση (73-73).

Εκεί όπου η ελληνική ομάδα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Μπουρούση να πάει στις βολές αρκετές φορές με τη Λαμποράλ να ξεφεύγει και πάλι με 5 πόντους. Οι «πράσινοι», όμως, με δύο συνεχόμενα καλάθια του Ουίλιαμς έφεραν το ματς στο καλάθι και είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Ραντούλιτσα στα 5 δεύτερα πριν το φινάλε, αλλά ο Σέρβος αστόχησε κάτω από το καλάθι και το ματς τελείωσε...

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις